KNHS

Alle Nederlandse springpaarden fit aan de start van WK

3 oktober 2010

LEXINGTON/KENTUCKY (KNHS0 - Alle vier paarden die Nederland vertegenwoordigen op het WK voor springruiters zijn zondagochtend (plaatselijke tijd) zonder een enkel probleem door de veterinaire keuring gekomen.

HBC Tamino van Marc Houtzager (Rouveen) draafde met de oortjes naar voren voor de veterinairen op en neer en datzelfde gold voor Exquis Walnut de Muze van Harrie Smolders (Hooge Mierde). VDL Groep Utascha SFN draafde aan de hand van Eric van der Vleuten (Mierlo) ook lekker ontspannen, terwijl VDL Bubalu van Jur Vrieling (Holwierde) als een echte macho over het keuringsbaantje draafde. "De paarden zijntop fit en ook wij zijn er klaar voor!", aldus bondscoach Rob Ehrens, die van plan is om Van der Vleuten als eerste, Vrieling als tweede, Smolders als derde en Houtzager als hekkensluiter van start te laten gaan.

Maandag is het eerste onderdeel, een wedstrijd direct op tijd in 2 gedeelten. Deel 1 begint om 10.00 uur (18.00 Ned. tijd) en deel 2 om 14.30 uur (20.30 uur Ned. tijd). Dinsdag is de landenwedstrijd, ook in 2 gedeeltes op dezelfde tijdstippen als maandag. Op woensdag begint om 19.00 uur (1. uur 's nachts donderdag Ned. tijd) de finale van de team competitie en op vrijdag om 17.30 uur (23.30 uur Ned. tijd) is de individuele finale.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: http://www.alltechfeigames.com

Foto Jur Vrieling en Bubalu door: www.melissen.net