KNHS

Voor 25 deelnemers was de cross country een te zware opgave

3 oktober 2010


LEXINGTON/KENTUCKY (KNHS) - Voor 25 van de tachtig starters betekende de cross country op zaterdag van het WK een te zware opgave en zij haalden niet de afsluitende springproef op zondag. Vijf daarvan trokken zich terug voor de laatste veterinaire keuring. Voor tien combinaties, waaronder Tim Lips (Made) met Concrex Oncarlos, betekende een val het einde van de wedstrijd. Bij de tien anderen die de eindstreep niet haalden lag de oorzaak in weigeringen.

Dertien combinaties wisten de cross country foutloos en binnen de tijd te rijden. Na de cross gaat de Duitser Michael Jung met La Biosthetique Sam aan de leiding, die maar liefst negen punten - dat is ruim twee springfouten - voorsprong heeft op de Brit William Fox-Pitt met Cool Mountain, die tweede staat. Na de cross stond Courageous Comet met de Amerikaanse Rebecca Holder op de derde plek. Deze combinatie werd echter tijdens de veterinaire keuring naar de holdingbox doorverwezen, waarna Holder besloot haar paard uit de strijd te nemen. De Duitse Ingrid Klimke nam daardoor de derde plek over en staat 0,9 p. achter op de nummer twee, Fox-Pitt.
Groot-Britannië, dat aan de leiding gaat in de landenwedstrijd, heeft een geringe voorsprong op de Amerikaanse equipe (2e), terwijl Canada voorlopig derde staat. Vandaag wordt het afsluitende springen verreden.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: http://www.alltechfeigames.com

Foto Tim Lips met Oncarlos door: www.melissen.net