Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Den Haag, 1 april 2010

15de Internationale Metropolis Conferentie: 4 t/m 8 oktober 2010
DEN HAAG ORGANISEERT INTERNATIONALE CONFERENTIE OVER WERELDWIJDE MIGRATIE, INTEGRATIE EN DIVERSITEIT

In Den Haag vindt van 4 tot en met 8 oktober 2010 de internationale Metropolis conferentie plaats. Tijdens Metropolis 2010 staan de onderwerpen migratie, integratie en burgerschap centraal. De manifestatie trekt naar verwachting ruim duizend internationale wetenschappers, politici, en vertegenwoordigers van NGO's en het bedrijfsleven naar Den Haag.

In een wereld waarin globalisatie en mobiliteit in een razend tempo zijn gestegen, staat het gevoel zich ergens thuis te voelen voor veel burgers onder druk. Niet alleen in Nederland, ook wereldwijd zien moderne samenlevingen en multiculturele steden zich in toenemende mate geconfronteerd met verschillende, soms botsende gevoelens van identiteit van hun inwoners.

De internationale conferentie Metropolis 2010 heeft als centraal thema: 'Justice and Migration: Paradoxes of Belonging'. Deskundigen uit verschillende vakgebieden zullen in acht plenaire sessies ingaan op vraagstukken rond migratie, integratie en sociale cohesie. Daarnaast worden vele tientallen workshops georganiseerd. Op maandag 4 oktober maken deelnemers een studietoer langs verschillende praktijkprojecten rond integratie en sociale cohesie in de regio Den Haag.

Inschrijving van start
Vanaf 1 april kunnen deelnemers van de conferentie zich inschrijven via www.metropolis2010.org. Voor wie zich vroeg registreert geldt een voordelig tarief. Nieuws en informatie over het programma en de sprekers van de Metropolis conferentie 2010 verschijnen regelmatig op www.metropolis2010.org.

Over Metropolis
'The International Metropolis Project' slaat een brug tussen wetenschap, politiek en de praktijk op het gebied van migratie en diversiteit. Metropolis stimuleert en faciliteert onderzoek op universiteiten en houdt zich wereldwijd bezig met het politieke beleid over deze onderwerpen. Dat gebeurt onder andere door het organiseren van Metropolis conferenties in verschillende wereldsteden. Den Haag is gaststad van de 15de conferentie.

----------