Gemeente Spijkenisse


Vooraankondiging uitreiking ´Grote Paul´

21 juli 2010

Grote Paul 2009

Maandag 04 oktober 2010 is het stadhuis van Spijkenisse het decor voor de uitreiking van de `Grote Paul'.

Mr. drs. Gerrit Jan Wolffensperger, D66-politicus die na onder meer fotograaf, journalist en docent te zijn geweest, wethouder van Amsterdam was, reikt die avond de Nederlandse fotovakprijs `Grote Paul' 2010 uit. Aansluitend opent Mirjam Salet, burgemeester van Spijkenisse, een overzichtstentoonstelling met 15 werken van de winnaar in het stadhuis van Spijkenisse.

De fotovakprijs `Grote Paul' is naar de legendarische fotograaf Paul Huf vernoemd. Paul Huf won in 2002 de prijs als eerste. De prijs werd postuum uitgereikt aan zijn zoon Peter Paul. Andere winnaars zijn in chronologische volgorde

* Erwin Olaf (2003)

* Anton Corbijn (2004)

* Patricia Steur (2005)

* Rineke Dijkstra (2006)

* Vincent Mentzel (2007)

* Desiree Dolron (2008)

* Govert de Roos (2009)

Door middel van een representatief onderzoek onder ruim 2.000 Nederlandse professionele fotografen, waarbij de uitslag van voorgaande jaren voor de helft meetelt, wordt jaarlijks de winnaar aangewezen via een zogenaamde Grand Jury.

Professionele fotografen beschouwen de `Grote Paul' als de erkenning, waardering en stimulans voor het uitoefenen van hun vak. Het hoge aanzien van de prijs is vooral bepaald doordat de winnaar door collega-fotografen wordt verkozen.

Externe links


* De Fotografenavond [Let op! De website www.fotografenavond.nl opent in een nieuw venster]