Gemeente Almelo

Kinderen kunnen kennismaken met sport

8 september 2010 - Voor leerlingen van groep drie tot en met acht van het basisonderwijs in de gemeente Almelo is het vanaf vandaag weer mogelijk om zich aan te melden voor een sportkennismakingscursus. De cursussen worden aangeboden door Almelose sportverenigingen en sportscholen in samenwerking met de gemeente.

Deze week is door de leerkrachten van de basisscholen aan alle leerlingen een kleurrijke flyer uitgedeeld waarin staat hoe alles werkt. De aftrap van dit programma `Maak Kennis met Sport' is op maandag 4 oktober.

In tegenstelling tot voorgaande jaren staat het sportaanbod nu niet meer in een lijvige brochure maar op een speciale website: www.activity4kids.nl. Op de site hebben verenigingen hun aanbod op digitale wijze gepresenteerd. Als kinderen zich, samen met hun ouders, hebben geregistreerd kunnen ze kiezen uit ruim dertig verschillende cursussen. Na aanmelding krijgen ze automatisch bericht dat ze zich hebben ingeschreven en dat ze voor een cursus zijn toegelaten. Mocht de cursus vol zijn, dan volstaan een paar muisklikken om een alternatief uit te zoeken.

Aan de digitale aanpak zitten veel voordelen, zowel voor de sportaanbieders en deelnemers als voor de gemeente. Zo zijn er geen brochures en aanmeldingskaarten meer nodig want alle informatie staat op de site. Aanmelden en aanpassen van gegevens kan nog vlak van tevoren en de wijzigingen zijn onmiddellijk zichtbaar. Verenigingen en sportscholen kunnen bovendien meerdere keren per jaar een kennismakingscursus aanbieden, actuele foto's en zelfs filmpjes plaatsen en ook evenementen op de agenda van de site vermelden.