Gemeente Achtkarspelen


Uitnodiging bijeenkomst MER Skûlenboarch-Westkern

U bent van harte uitgenodigd voor de openbare bijeenkomst op maandag 4 oktober 2010 vanaf 20.00 uur in 't Tillehûs, Swanneblomstrjitte 9 in Kootstertille.

Trechtering
De Trechtering MER Skûlenboarch Westkern is de eerste stap in de m.e.r.-procedure (Milieu Effect Rapportage). Bij de Trechtering zijn, in samenwerking met de gemeenten, de alternatieven en varianten onderzocht op de aspecten: Verkeer en Vervoer, Landschap, Cultuurhistorie en archeologie, Woon- en leefmilieu, Bodem en Water en Natuur.

Met de Trechtering willen we nagaan of alle alternatieven en varianten gedurende de gehele m.e.r.-procedure meegenomen moeten worden. Wellicht zijn er al alternatieven en/of varianten die op voorhand kunnen vervallen. Vermindering van het aantal alternatieven en/of varianten maakt het voor het verdere traject in de m.e.r.-procedure overzichtelijker. Het resultaat van deze trechtering leidt tot conclusie dat in het vervolgonderzoek 2 alternatieven en 3 daarbij behorende varianten nader bestudeerd en beoordeeld gaan worden.

U kunt het concept-rapport downloaden op www.lemmer-delfzijl.nl of opvragen bij Maaike Wagenaar van de projectorganisatie Vaarweg Lemmer-Delfzijl, telefoon (0511) 54 85 98 of mailen naar info@lemmer-delfzijl.nl.