Gemeente Voerendaal


\ 23/9/2010 - Centrum voor Jeugd en Gezin ook in Voerendaal Op 4 oktober 2010 is het zover en opent het Centrum voor Jeugd en Gezin in Voerendaal haar deur. Het Centrum is gevestigd in de brede school Cortemich, Cortemich 1. U kunt er op werkdagen terecht van 8.30 tot 9.30 uur. Het CJG is telefonisch bereikbaar op 045 - 567 75 30 en via e-mail CJG@voerendaal.nl.

Wat is het Centrum voor Jeugd en Gezin?
Een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is een inlooppunt, waar ouders en jongeren terecht kunnen met hun vragen over opvoeden en opgroeien. In ons CJG bundelen we de krachten van deskundigen op dit gebied. Consultatiebureau, GGD, Meander maatschappelijk werk, Bureau Jeugdzorg en anderen. Alle professionals werken er samen om ouders én kinderen verder te helpen. Het CJG biedt advies, ondersteuning en hulp op maat.

Met welke vragen kan ik bij het CJG terecht?
Met alle vragen over opvoeden en opgroeien kunt u bij de medewerkers van het inlooppunt terecht. Zij kunnen u direct voorzien van informatie en advies, maar het kan ook zo zijn dat ze een collega moeten raadplegen of iets voor u moeten uitzoeken. Zij spreken dan met u af hoe en op welk moment u de informatie ontvangt. Het kan ook voorkomen dat de medewerker u doorverwijst naar een organisatie die u verder helpt met uw vraag.

Voor wie is het CJG?
Iedereen die zich bezig houdt met opvoeden en opgroeien. Loopt u gerust eens binnen om een kijkje te nemen of een praatje te maken.