Gemeente Voerendaal


\ 23/9/2010 - Duo expositie: Confronterend, aanvullend en boeiend In de maand oktober exposeren twee kunstenaars, Willy Oberjé-Moonen uit Klimmen en Marian Vincken uit Heerlen in het gemeentehuis van Voerendaal, gelegen aan het Raadhuisplein 1 te Voerendaal. De expositie wordt op 4 oktober tussen 17.00 uur en 18.30 feestelijk geopend. Ze duurt tot en met 28 oktober. Hun kunstwerken zijn ten opzichte van elkaar soms confronterend, soms aanvullend. Dit maakt dat het om een boeiende expositie gaat.

Willy Oberjé-Moonen
De bezoeker wordt meegenomen in een figuratieve en soms abstracte wereld in de wanddecoraties van Willy Oberjé waar de stemming van de kunstenares bepalend is geweest voor het motief. Haar expressionisme is voor alles gericht op haar gevoel. Bezoekers die hiervoor open staan zullen dit ervaren door een plotselinge herkenning. Kunstuitingen die een basis vinden in een gevoel zijn niet nieuw maar haar wanddecoraties zijn evenwichtig en weloverwogen van opbouw en de kleuren zijn zowel koel als warm, beheerst en helder. Haar gevoelsmatig schilderen brengt voor de beschouwer zo'n beheersing over dat het mogelijk is, haar werk overwogen te bekijken. Haar voorkeur gaat uit naar eenvoudige, geometrische vormen en structuren.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Willy OberjéMoonen, Jaagveld 10, 6343 CW Klimmen. Telefonisch is zij te bereiken onder nummer 06 - 509 36 142 (na 19.00 uur) en per e-mail op www.willy-oberje-hyves.nl

Marian Vincken
Er ontstaat een contrastwerking door de beeldende kunst van Marian Vincken. Haar kunstwerken laten zich niet in een bepaald vakje opsluiten. Het werken en bakken met klei maakt het mogelijk om haar ideeën en gevoelens bewust of onbewust te uiten. De uiteindelijke vorm is altijd anders.
Vrouwelijkheid en spontaniteit zijn vaak haar motieven. Bij veel van haar beelden is het vrouwelijke herkenbaar, vaker fel realistisch. De voorliefde van het detail in die beelden maakt dat de toeschouwer tot in de precisie gewaar wordt wat zich aan hem voordoet. Soms zijn de vrouwelijke menselijke vormen gereduceerd tot hun eenvoudigste essentie en puurheid in een geabstraheerde beweging. Zelfs volumineuze vrouwelijke beelden stralen sierlijkheid en élégance uit. Er spreekt respect uit voor mensen die haar inspiratiebron waren. Haar werk roept emoties op voor hen die daarvoor open staan. Marian kunst is langdurig gevormd door ervaring en cursussen, ze is lid van de kunstkring Parkstad.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marian Vincken, Belgiëlaan 17, 6414 HM Heerlen. Telefonisch is zij te bereiken onder nummer 06 - 460 81 806 of per e-mail op www.chezgoofy.nl