RTL Group

Gloednieuw kinderblok 'RTL Telekids' maandag 4 oktober van start

Vanaf maandag 4 oktober is het zover. Dan kunnen jonge kinderen dagelijks tussen 06.30 uur en 09.30 uur bij RTL 8 terecht voor het nieuwe kinderblok RTL Telekids. Kinderen van drie tot en met acht jaar kunnen zich verheugen op nieuwe programmas, zoals Uki en Wolleke en bestaande successeries als De Fabeltjeskrant en Bassie en Adriaan. Ook heeft RTL Telekids dagelijks afleveringen van de Bibaboerderij, de Koala Broertjes, Elias, Brandweerman Sam en PipaPanda. Allemaal kwalitatieve, geweldloze en soms educatieve programmas voor de kleintjes. Bovendien zijn alle programmas Nederlands of Nederlands gesproken, zodat ook de allerkleinsten bij het kinderblok terecht kunnen.

Een vast onderdeel van de dagelijkse RTL Telekids programmering is de De Schatkamer. Een vrolijk kinderprogramma van een uur, geproduceerd door en opgenomen in de Efteling. Acteur, zanger en presentator Curt Fortin (Voetbalvrouwen, Hoelahoep, URBNN en Het Huis van Annubis) en de Vlaamse presentatrice Felice Dekens (bekend van het Vlaamse programma Bulls Eye) vormen het presentatieduo van dit kersverse programma. In De Schatkamer strijden twee teams een uur lang tegen elkaar om een felbegeerde hoofdprijs te winnen. Ze spelen verschillende denk- en doerondes in de studio en in het attractiepark.

Kortom, zeven dagen per week een afwisselende programmering met veel nieuwe, vrolijke vriendjes voor de jonge kijkers. Ouders kunnen hun kroost met een gerust hart achterlaten bij het schattige, gele wezentje Uki, het nieuwsgierige lammetje Wolleke en de gezellige bibabewoners van de Bibaboerderij. Voor de meekijkende papas en mamas komen bij het kinderblok ook oude bekenden voorbij, die ongetwijfeld goede herinneringen oproepen aan hun eigen kinderjaren.

Website: telekids.nl

Uitzending: RTL 8, vanaf maandag 4 oktober, dagelijks tussen 06.30 en 09.30 uur.

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Donate Vonk en met Karin Bouwknegt , RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 671 8624 of 671 8598 of donate.vonk@rtl.nl of karin.bouwknegt@rtl.nl.