Gemeente Binnenmaas

Omleidingen bij Boonsweg

Vanaf volgende week, 4 oktober, is er een omleiding voor het verkeer ingesteld bij de Boonsweg in het buurtschap Blaaksedijk. Deze omleiding is noodzakelijk omdat er werkzaamheden worden uitgevoerd voor een totale herinrichting van de weg. Tijdens de werkzaamheden is verkeersafwikkeling mogelijk in één richting.

De omleiding wordt zo ingericht dat het verkeer vanaf de kant van de Blaaksedijk de Boonsweg op kan rijden. Bij het verlaten van het terrein wordt verkeer omgeleid via de Gorzenweg, Molenweg en Langeweg. Voor deze oplossing is in overleg met de ondernemers en bewoners gekozen om de bereikbaarheid tijdens de uitvoering van de werkzaamheden zo optimaal mogelijk te houden. Tegelijkertijd wordt er naar gestreefd overlast zoveel als mogelijk te beperken, de verkeersveiligheid te bevorderen, maar ook de uitvoering van het werk zo min mogelijk te hinderen om vertraging te voorkomen. De planning gaat er van uit dat de werkzaamheden, en daarmee ook de omleiding, tot begin maart 2011 zullen duren.

De Boonsweg vormt de toegangsweg naar het bedrijventerrein met dezelfde naam en is straks ook een belangrijke schakel voor het nieuw aan te leggen regionale bedrijvenpark. De Boonsweg moet na de herinrichting zowel wat betreft uitstraling als verkeerstechnisch voldoen aan de eisen van een moderne, duurzame, hoogwaardige en op de toekomst gerichte poort van een bedrijventerrein.

De nieuwe inrichting van het wegprofiel is tot stand gekomen in overleg met de ondernemers van de Boonsweg. Gekozen is voor een profiel met een rijbaan, fietspad en apart voetpad. Fiets- en voetpad krijgen een klinkerverharding. De ingepaste groenvoorziening moet er voor zorgen dat de uitstraling verbetert en de weg wat meer allure krijgt.