Albertusschool wordt eerste Biologie Plus School van Nederland

27/09/2010 13:04

NIBI

Maandag 4 oktober 2010

Dorpsstraat 44, 5471 NB Loosbroek

De Albertusschool in Loosbroek wordt op dierendag 4 oktober de allereerste Biologie Plus School van Nederland. Deze school heeft straks leerlingen die weten hoe hun eigen lichaam werkt, wat gezond eten is en hoe klimaatverandering werkt. Het Nederlands Instituut voor Biologie certificeert de school.

Is het erg als de panda uitsterft? Wat is gezond eten? Hoe groeit een baby in je buik? Zomaar een paar vragen waar kinderen mee rondlopen. Leerlingen van nu zijn de burgers van morgen. Van jongs af aan zijn ze onderdeel van onze maatschappij. Als consument, recreant of patiënt maken zij bepaalde keuzes. Biologie wordt daarin steeds belangrijker. Actueel zijn vragen rondom HPV-vaccinatie, te dikke kinderen en de opwarming van het klimaat. Biologie leert leerlingen observeren, de dingen om hen heen begrijpen en uiteindelijk zelfstandig kiezen. Een Biologie Plus School kiest voor biologie. Zij kiest ervoor leerlingen voldoende bagage mee te geven om antwoord te geven op actuele vragen.

De Albertusschool besteedt bovengemiddeld aandacht aan moderne biologie en wordt op dierendag 4 oktober de eerste Biologie Plus School van Nederland. Ruim een jaar geleden startte het Biologie Plus School traject. Directeur René Hoezen van de Albertusschool: 'Ik denk dat we een goede keuze hebben gemaakt. Leerkrachten staan nu veel meer stil bij biologie en willen niet meer afhankelijk zijn van natuurprogramma's op de televisie. Ze laten leerlingen vaker zelf de wereld ontdekken en ook zijn biologische thema's meer aanwezig in de klas. De leerlingen stellen gemakkelijker vragen, zoals 'Waarom loopt een pas geboren dier altijd met zijn moeder mee?'En het gebruik van een pop met organen bij lessen over gezondheid is gewoon geworden.' De school heeft een vliegende start gemaakt en zet deze ontwikkeling door. Biologie raakt verankerd in hun school. 'Het is nog niet af,' vertelt Hoezen, 'maar dat is onderwijs in mijn ogen nooit.'

Programma

14.00 - 14.15 Ontvangst

14.15 - 14.25 Professionalisering van de school en leerkrachten - Karianne Hol, Nederlands Instituut voor Biologie (NIBI)

14.25 - 14.30 Certificering 1e Biologie Plus School van Nederland - Karianne Hol, Nederlands Instituut voor Biologie (NIBI)

14.30 - 14.45 Wat betekent het om Biologie Plus School te zijn? - René Hoezen, directeur Albertusschool

14.45 - 14.50 Wat betekent het voor leerlingen om Biologie Plus School te zijn? Twee leerlingen van de Albertusschool

14.50 - 15.00 Gelegenheid voor vragen

15.00 - 15.30 Rondleiding Albertusschool & Educatief Centrum - René Hoezen, directeur Albertusschool

15.30 Einde persbijeenkomst

NB: Burgemeester Heijmans van Bernheze zal aanwezig zijn vanaf 14.00 uur. Hij zal het nieuwe bord van de school onthullen. Vanzelfsprekend bent u van harte welkom eerder aanwezig te zijn dan de aanvang van de persbijeenkomst. Gedurende de hele dag is het feest op de Albertusschool.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.nibi.nl