Gemeente Heemskerk


maandag, 27 september 2010

Convenant met dierenambulance voor opvang tijdens crisis

Op maandag 4 oktober 2010 (internationale dierendag) om 10.00 uur wordt in het gemeentehuis van Heemskerk door burgemeester Nawijn, wethouder Wagner van de gemeente Heemskerk en mevrouw Wienen en mevrouw Van Driel van de Dierenambulance Kennemerland een convenant ondertekend. Het convenant regelt de opvang van dieren ten tijde van een crisis of een calamiteit.

Diverse calamiteiten in den lande en ook in Heemskerk hebben geleerd dat mensen en (huis)dieren zich niet laten scheiden als er sprake is van een crisis of calamiteit. Een goede opvang op de opvanglocatie van de (huis)dieren zorgt ook voor rust bij de opgevangen mensen.

Met het ondertekenen van het convenant spreken beide partijen af hoe de opvang op de opvanglocatie eruit ziet en wie waarvoor verantwoordelijk is.
Zo zorgt de gemeente Heemskerk bijvoorbeeld voor een ruimte waar de opvang kan plaatsvinden en levert de Dierenambulance geschoolde medewerkers om de opvang te verzorgen.
Bovendien worden afspraken gemaakt over de daadwerkelijke verzorging van de dieren.
Het convenant is uniek in de regio. De gemeente Heemskerk is de eerste die een dergelijk convenant afsluit met de Dierenambulance Kennemerland.

---