Gemeente Nieuwegein

dinsdag, 28 september 2010

Het pleintje aan de westkant van Cityplaza wordt de komende weken opnieuw ingericht. De ruimte krijgt dezelfde inrichting als de nieuwe openbare ruimte in de binnenstad. Bezoekers van het centrum krijgen zo een voorproefje van de nieuwe binnenstad. De werkzaamheden starten maandag 4 oktober en duren tot ongeveer eind november.

Wat gaat er gebeuren?

Het pleintje tussen de vishandel en de bloemist wordt ingericht volgens het ontwerp van de nieuwe openbare ruimte in de binnenstad. De ruimte krijgt een natuurstenen bestrating. Ook worden de bomen vervangen door gladitia's, de boomsoort die op het toekomstige Stadsplein komt. Verder komen er zitelementen, prullenbakken en lantaarnpalen die ook in de nieuwe binnenstad terug komen. Het pleintje zal Nieuwegeiners een goed idee geven van hun nieuwe binnenstad.

Te verwachten overlast

Om de overlast voor het winkelend publiek te beperken, wordt in twee fasen gewerkt. De winkels en het tramstation blijven zo altijd bereikbaar. Wel moeten voetgangers af en toe van een kleine omweg gebruik maken. Dit staat met borden aangegeven. Omwonenden en winkeliers kunnen enige geluidshinder van de werkzaamheden ervaren.

Foutief geparkeerde (brom)fietsen vanaf 4 oktober verwijderd

De aannemer voert het bouwmateriaal voor deze werkzaamheden aan via het straatje tussen de trambaan en de ANWB winkel. Het is verboden hier (brom)fietsen te plaatsen. Het gebeurt echter geregeld dat hier toch (brom)fietsen staan. In verband met de werkzaamheden worden foutief geparkeerde (brom)fietsen vanaf 4 oktober uit dit straatje verwijderd.

`Bloomingcity' centraal in openbare ruimte binnenstad

In de openbare ruimte van de nieuwe binnenstad staat het concept `Bloomingcity' (bloeiende stad) centraal. Natuursteen en groen zorgen voor een levendige uitstraling. De bestrating bestaat uit natuursteen dat als een tapijt tussen de gebouwen ligt. Door de afwisseling van donkere en lichte kleuren ontstaat een patroon van natuurlijke elementen zoals takken en bloemen. Deze bestrating geeft de binnenstad een sterke identiteit. Het groen is geconcentreerd op de pleinen en de Stadsboulevard en is in ieder seizoen aantrekkelijk. Bovendien geeft het groen elke verblijfsplek een andere sfeer en eigen identiteit. De banken, die op verschillende plekken staan, hebben een warme uitstraling en zitten comfortabel.

NIEUW!NIEUWEGEIN

Nieuwegein is op weg naar een nieuwe binnenstad waar het prettig wonen, werken, winkelen en uitgaan is. Een gezellige ontmoetingsplek voor jong en oud in het hart van de stad. Meer informatie over de nieuwe binnenstad vindt u via het Infocentrum Binnenstad, 030 - 752 6300, infobinnenstad@nieuwegein.nl en www.nieuwnieuwegein.nl.