Gemeente Nieuwegein

dinsdag, 28 september 2010

Maandag 4 oktober starten de werkzaamheden aan de Stadsboulevard. Als onderdeel van de nieuwe binnenstad, wordt langs de Doorslag een aantrek-kelijke verblijfsplek met wandelpromenade en vrij liggend fietspad gecreëerd. De werkzaamheden duren tot ongeveer eind januari 2011.

Wat gaat er gebeuren?

Op de afbeelding ziet u de Stdaboulevard Langs de Doorslag, tussen de Noordstedeweg en het Zuidstedeviaduct, wordt een strook van ongeveer 10 meter breed ingericht als Stadsboulevard. De Stadsboulevard is onderdeel van de nieuwe openbare ruimte van de binnenstad. Het fietspad verschuift enkele meters richting de binnenstad. Tussen het fietspad en het water komt een wandelpromenade met bomen en bankjes waardoor een aantrekkelijke verblijfsplek ontstaat. Zowel het wandelgebied als de kade worden met natuursteen bekleed. Langs de kade komen verder bolders waaraan pleziervaarders kunnen aanmeren. De palmbomen, die de afgelopen twee jaar naar aanleiding van een burgerinitiatief tijdelijk langs de Doorslag stonden, gaan terug naar de leverancier.

Te verwachten overlast

Tijdens de werkzaamheden blijft de fietsverbinding langs de Doorslag gewoon open voor verkeer. Wel vraagt de gemeente (brom)fietsers rekening te houden met de bouwvakkers die langs het fietspad werken. Bewoners van de wijk Merwestein kunnen mogelijk extra geluidshinder ervaren in de vorm van machine geluid. Deze hinder zal echter beperkt zijn.

`Bloomingcity' centraal in openbare ruimte binnenstad

In de openbare ruimte van de nieuwe binnenstad, waar de Stadsboulevard onderdeel van uitmaakt, staat het concept `Bloomingcity' (bloeiende stad) centraal. Natuursteen en groen zorgen voor een levendige uitstraling. De bestrating bestaat uit natuursteen dat als een tapijt tussen de gebouwen ligt. Door de afwisseling van donkere en lichte kleuren ontstaat een patroon van natuurlijke elementen zoals takken en bloemen. Deze bestrating geeft de binnenstad een sterke identiteit. Het groen is geconcentreerd op de pleinen en de Stadsboulevard en is in ieder seizoen aantrekkelijk. Bovendien geeft het groen elke verblijfsplek een andere sfeer en eigen identiteit. De banken, die op verschillende plekken staan, hebben een warme uitstraling en zitten comfortabel.

NIEUW!NIEUWEGEIN

Nieuwegein is op weg naar een nieuwe binnenstad waar het prettig wonen, werken, winkelen en uitgaan is. Een gezellige ontmoetingsplek voor jong en oud in het hart van de stad. Meer informatie over de nieuwe binnenstad vindt u via het Infocentrum Binnenstad, 030 - 752 6300, infobinnenstad@nieuwegein.nl en www.nieuwnieuwegein.nl.