NCRV

Schepper & Co aan tafel

CDA-leden over hun partij

Maandag 4 oktober
17.05 uur, Nederland 2

Maandag praten in het NCRV-programma Schepper & Co aan tafel CDA-leden na over hun partijcongres van afgelopen zaterdag. Het CDA kwam toen bijeen om zich uit te spreken over het onderhandelingsakkoord van VVD, CDA en PVV. Hadden ze hun stem al klaar, of lieten zij zich nog overtuigen? En waar zit voor hen pijn precies? Is dat enkel het feit dat er met de PVV een akkoord is gesloten, of spelen er nog andere emoties mee?

Jacobine Geel ontvangt onder anderen:

Hester Maij, voorzitter van het CDA in de provincie Overijssel en lid van het landelijk partijbestuur. Vooraf had zij ook haar bedenkingen bij het samenwerken met Wilders, maar ze ging met een open blik naar het congres.

Jan Bolscher, voormalig fractievoorzitter van het CDA in Enschede. Hij zei zijn lidmaatschap op na de affaire-Klink en dus was hij niet op het congres. Mocht er een afsplitsing komen van de partij, dan wordt hij daar graag lid van.

Schepper & Co aan tafel volgde verder tijdens het congres oud-wethouder van Dinkelland, Eric Kleissen. Toen het CDA daar bij de gemeenteraadsverkiezingen verloor, vond hij het logisch om geen deel uit te maken van een nieuwe coalitie. In Den Haag is die stap wel gezet. Wat ging hij stemmen?