Gelre ziekenhuizen gastronomisch tijdens verhuizing

30/09/2010 17:18

Marfo

Marfo verzorgt maaltijden Gelre Zutphen in drie keukenloze weken

Zutphen/Lelystad - 30 september 2010 - Tot volgende week, 4 oktober, ligt de centrale keuken van Gelre ziekenhuizen Zutphen stil vanwege de verhuizing. De grootkeuken van Marfo uit Lelystad springt bij en verzorgt zolang de warme maaltijden. Dit tot grote tevredenheid van zowel patiënten als medewerkers.

Tijdens de omvangrijke verhuizing van Gelre Zutphen naar de Den Elterweg is er drie weken lang nauwelijks keukenapparatuur beschikbaar. Marcel van Walraven, hoofd hoteldienst bij Gelre, lost dit op met het nieuwe roomservice maaltijdconcept van Chef Martin, een merknaam van Marfo. Om het concept in de praktijk inhoudelijk te kunnen beoordelen bezocht Van Walraven eerst andere ziekenhuizen die al succesvol met het Marfo maaltijdconcept werken. Daarop besloot Gelre een proef uit te voeren en Marfo drie weken lang in staat te stellen de maaltijden voor het ziekenhuis te verzorgen.

Van Walraven: 'Maaltijden zijn een essentieel onderdeel van onze gastvrijheid. Wij willen goed, lekker en gezond eten serveren met veel dagelijkse keuze voor onze patiënten. De maaltijden van Marfo zijn een fantastische oplossing nu wij geen apparatuur hebben tijdens de verhuizing. Het is super hoe Marfo meedenkt en creatieve oplossingen verzint. Hun begeleiding tijdens de start vorige week maakt dat de maaltijdvoorziening heel gladjes verloopt, ook voor de speciale dieetmaaltijden. We hebben nog anderhalve week te gaan en voeren nog een officiële tevredenheidsenqu(ee)te uit maar tot nu toe zijn onze patiënten uitermate tevreden met de ruime keuze en de goede smaak. Onze voedingsassistenten zijn ook blij. De bereiding blinkt uit in eenvoud en we gooien niets weg.'

Het bekroonde maaltijdconcept van Marfo bestaat uit compleet geportioneerde maaltijden, mooi opgemaakt op het bord (beelden in bijlage) en van hoge culinaire kwaliteit. De maaltijden voldoen aan de richtlijnen Goede Voeding en hebben waar relevant het Ik Kies Bewust logo. Het ontwikkelteam van Marfo bedenkt de recepten en presentatie, geïnspireerd door meesterkok Pascal Jahay. In de moderne keuken van Marfo worden de verse ingrediënten bereid en stellen de koks de maaltijd zorgvuldig samen zodat deze precies op de spiegel van een porseleinen bord past. Door de vriesverstechniek blijft de geur, kleur en smaak gelijk aan die van een vers gekookte maaltijd.

Patiënten waarderen met name de ruime keuze, die zij tot vlak voor het eetmoment kunnen maken. Het ziekenhuis kiest uit een uitgebreid assortiment (dieet)maaltijden, ambachtelijk bereid volgens authentieke recepten. Deze worden gepresenteerd op mooie menukaarten met daarop een culinaire omschrijving en foto's. De maaltijden hebben een vaste samenstelling, opmaak en presentatie. Ook gewicht en kwaliteit zijn constant. Bovendien wordt geen patiënt teleurgesteld omdat er altijd genoeg verschillende gerechten op voorraad zijn.

'Eten wat de pot schaft is niet meer van deze tijd. Patiënten moeten kunnen kiezen uit lekkere gezonde maaltijden. Aan de smaak doen wij nooit concessies. Dat is ook niet nodig als je het proces op de juiste wijze uitvoert. Onder goed partnership verstaan wij samenwerken tot aan het bed, en niet als leverancier tot aan de achterdeur. Wij zijn blij dat Gelre ons de kans geeft dat te laten zien,' zegt Herman Schaap, algemeen directeur Marfo.

Voor meer over de verhuizing van Gelre Zutphen zie ook: www.gelreziekenhuizen.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.marfo.nl