Politie Brabant Zuid-Oost

Schietpartij op snelweg in Bureau Brabant

Eersel , 30-09-2010 o In de uitzending van het opsporingsprogramma Bureau Brabant op maandag 4 oktober wordt aandacht besteed aan een schietpartij op de snelweg bij Eersel op maandag 2 augustus 2010.

De politie van Turnhout is op zoek naar getuigen die hen op het spoor kunnen brengen van een bende die vorige maand een Poolse vrachtwagenchauffeur gedurende enkele uren heeft gegijzeld in het grensgebied met Nederland. Dit gebeurde op maandag 2 augustus 2010. Het slachtoffer staat plotseling, bij een korte stop, oog in oog met vijf gewapende mannen. Deze mishandelen hun slachtoffer flink ,knevelen en gijzelen hem. Later wordt hij nog opgesloten in de kofferruimte van een auto. De daders gaan ervandoor in de Poolse vrachtwagen.

Enkele uren later slaat de bende nog een keer toe. Zij willen een Nederlandse vrachtwagen, laten stoppen ter hoogte van Arendonk. De bestuurder en zijn compagnon ruiken echter onraad en rijden snel verder. Hierop wordt er geschoten maar het tweetal kan ontkomen. Tijdens hun vlucht waarschuwen deze slachtoffers de politie.

Het komt diezelfde avond tot een confrontatie met de Belgische politie in het Nederlandse

Eersel. De politiemensen worden zwaar onder vuur genomen en de politiewagen geramd. De daders kunnen ontkomen. Eén kilometer verder wordt de Poolse vrachtwagen teruggevonden op de pechstrook. Hij is in brand gestoken. Ook de gegijzelde vrachtwagenchauffeur wordt vlakbij aangetroffen.

De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 4 oktober 2010 om 18.55 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 5 oktober 2010 om 17.00 uur.