Vrijgeven spaarloontegoeden doet rentepercentages stijgen

04/10/2010 09:43

Spaarrente-Vergelijking.nl

Amsterdam, 04/10/2010

In de periode van 2006 tot en met 2009 hebben circa 2 miljoen consumenten een spaarloontegoed van 4 miljard euro opgebouwd. Dit tegoed is vervroegd vrijgegeven op 15 september 2010. Inmiddels zijn de banken met elkaar om dit geld in de slag gegaan. Dat komt de spaarder ten goede in de vorm van een verhoging van de geboden rente. Consumenten stappen daarom massaal over naar een bank die hogere rentepercentages biedt.

Door de problemen in het verleden in spaarland - onder meer het omvallen van IceSave in 2008 - is de consument goed op de hoogte van de garanties die de overheid biedt: tot 100.000 euro zijn de spaartegoeden gegarandeerd voor alle banken die vallen onder het Nederlandse Depositogarantiestelsel. "Dit maakt het makkelijk om met een zeker gevoel over te stappen" , zegt Wouter Hemel, directeur van de vergelijkingswebsite Spaarrente-Vergelijking.nl. "We zien vanaf half-september een verdubbeling van het aantal mensen dat de rentepercentages vergelijkt en vervolgens hun spaartegoeden bij een andere bank onderbrengt."

Of de rentepercentages de komende tijd blijven stijgen is vooralsnog onbekend. Voor een onafhankelijke vergelijking van actuele spaarrentes en acties van diverse banken kijkt u op http://www.spaarrente-vergelijking.nl





http://www.spaarrente-vergelijking.nl