Politie Groningen

Maandag 4 oktober 2010

Provincie Groningen , 04-10-2010

Kledingzaak overvallen

GRONINGEN Een onbekende man heeft zondagmiddag omstreeks 14:30 uur een kledingzaak aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen overvallen. De overvaller kwam de winkel binnen en bedreigde een 19-jarige verkoopster met een scherp voorwerp. Nadat hij geld uit de kassa had weggenomen vluchtte hij in de richting van de Kleine Raamstraat. De verkoopster raakte niet gewond. De verdachte heeft het volgende signalement: blanke man, ongeveer 1.90 meter, verzorgt uiterlijk, opvallend groen kleurige ogen en donker blond stekelig haar. Hij was gekleed in een grijze trui met aan de voorzijde zwarte en/of donkere vlakken. Het roofcoördinatieteam is op zoek naar getuigen. Mensen, die iets van de overval en/of de dader hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen. Getuigen kunnen bellen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 (gratis).

Minderjarige aangehouden voor bedreiging

OUDE PEKELA De politie heeft zondagavond op de Hooiweg een 15-jarige bewoner van het Asielzoekerscentrum aangehouden voor bedreiging. De minderjarige wordt ervan verdacht dat hij een 42-jarige beveiliger met bepaalde bewoordingen heeft bedreigd. Hierop werd de politie gewaarschuwd, die de verdachte inrekende. De knaap werd ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De politie stelt een onderzoek in.

Motorrijder gewond bij verkeersongeval

WEDDE Een 39-jarige motorrijder uit Wedde is zondagmiddag gewond geraakt op de Wedderstraat in zijn woonplaats. Een 62-jarige automobilist uit Osntwedde gaf op de kruising met de Hoofdstraat geen voorrang aan de motorrijder. Hierdoor ging de 39-jarige onderuit. Hij is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Alcomobilist rijdt tegen hek

NIEUWE PEKELA Een 24-jarige automobilist uit Veendam is zondagnacht aangehouden vanwege rijden onder invloed. De man was op de Jan R. Stuutstraat tegen een hekwerk gereden en daarna doorgereden. Een inwoner van Pekela had een vermoeden wie de bestuurder was. De Veendammer kwam even later met een andere persoon terug in de Jan R. Stuutstraat en bekende tegen het hek te hebben gereden. Uit een alcoholtest bleek dat de bestuurder bijna 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Bestuurder onder invloed in sloot

NIEUW SCHEEMDA De politie heeft zondagavond een 47-jarige beschonken automobilist uit Nieuw Scheemda aangehouden. De man was door onbekende oorzaak met zijn auto in een sloot langs de Zwaagweg gereden. Na het ongeval was hij er lopend vandoor gegaan. Agenten troffen de 47-jarige thuis aan en namen hem mee naar het politiebureau. Daar bleek dat hij onder invloed van alcohol was. In zijn bloed zat een promillage van 1,5 promille. De politie maakt proces-verbaal op.

Overval op cafetaria

GRONINGEN - Twee onbekende mannen hebben zondagavond omstreeks 22.30 uur een cafetaria op de hoek van de Korreweg met de Gratemastraat in Groningen overvallen. De overvallers kwamen de winkel binnen. Onder bedreiging van pistool eisten zij direct geld. Toen dit niet snel genoeg ging schopte één van de overvallers het personeelslid. Hierop gaf een personeelslid van de cafetaria een geldbedrag aan de overvallers. Het duo liep vervolgens met de buit naar buiten. Beiden renden weg in de richting van de Molukkenstraat. De verdachten hebben het volgende signalement: de overvallers hebben een getinte huidskleur, zijn ongeveer 18-25 jaar oud, 1.80 meter lang, normaal postuur. Zij waren gekleed in zomerjasjes met capuchon met horizontale banen in legerkleur. Het roofcoördinatieteam is op zoek naar getuigen. Mensen, die iets van de overval en/of de overvallers hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen. Getuigen kunnen bellen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 (gratis).

Actuele dossiers

* Misdrijf station Zuidbroek

landelijke dossiersGeen dossiers aanwezig