Transportbedrijf Van der Lee winnaar Schadepreventieprijs 2010

04/10/2010 10:30

Nationale-Nederlanden N.V.

Transporteur halveert aantal schadegevallen in drie jaar tijd

Internationaal transportbedrijf Van der Lee uit Delft heeft de Schadepreventieprijs 2010 van Nationale-Nederlanden gewonnen. Jaarlijks wordt de Schadepreventieprijs door Nationale-Nederlanden uitgereikt aan de transportonderneming met het meest toonaangevende schadepreventiebeleid. Volgens de jury toont Van der Lee aan dat schadepreventie loont: in drie jaar tijd halveerde de transporteur het aantal schadegevallen, wat een premiekorting van tienduizenden euro's betekent.

De jury roemt het schadepreventiebeleid van de Zuid-Hollandse transporteur. "Een voorbeeldbedrijf, want Van der Lee is al jaren overtuigd van schadepreventie en veilig gedrag. De gehele organisatie van Van der Lee is actief met veilig werken en preventie is geen eenmalig gebeuren maar binnen alle lagen van de bedrijfsvoering verankerd. Van der Lee hanteert hierbij het BBS principe (Behaviour Based on Safety), actief preventiebeleid dat aantoonbaar leidt tot minder schade en daarom de terechte winnaar van de Schadepreventieprijs 2010," aldus Fred Toussaint, Directeur Bedrijven Schade bij Nationale-Nederlanden.

"Kwaliteit en veiligheid zijn onderwerpen waar een transportbedrijf van gevaarlijke stoffen niet omheen kan en mag gaan. Maar daar blijft het niet bij, we proberen onze organisatie continu aan te scherpen. Het verder opleiden van personeel en verhogen van de betrokkenheid van alle medewerkers is daarom een voortdurende inspanning," aldus Gerard van Dalen, wagenparkbeheerder en verantwoordelijk voor schadepreventie bij Van der Lee. "Het winnen van de schadepreventieprijs 2010 is dan ook een bevestiging dat ons preventiebeleid werkt. We zijn daarom bijzonder trots op deze prijs."

Maatgerichte opleidingen en trainingen

Nationale-Nederlanden is als totaalverzekeraar voor het wegtransport al vele jaren overtuigd van het nut van scholing en training van chauffeurs. "Dit zorgt er in de praktijk voor dat de schadefrequentie structureel daalt," aldus Fred Toussaint. "Onze schadepreventieadviseurs adviseren en begeleiden verzekerden in maatgerichte opleidingen en trainingen. De schadeoorzaken zijn hierbij bepalend voor de opleidingskeuze. De opleidingsbedrijven waarmee NN samenwerkt zijn gescreend en worden steeds weer opnieuw beoordeeld, met als doel verlaging van de schadefrequentie en de daarmee samenhangende schadelast, dit tot grote tevredenheid van onze verzekerden. Zo blijft het wagenpark verzekerbaar tegen een markconforme premie."

Over Van der Lee, Delft

Van der Lee BV is een middelgroot internationaal transportbedrijf uit Delft dat zich heeft gespecialiseerd in het vervoeren van gevaarlijke en niet-gevaarlijke vloeistoffen over de weg. Het familiebedrijf werd opgericht in 1919, toen het vervoer nog veelal met paard en wagen werd uitgevoerd. Door de jaren heen is Van der Lee meegegroeid met de ontwikkeling van de chemische industrie. Inmiddels heeft het bedrijf meerdere vestigingen in Nederland, België en Duitsland en staat het in de transportmarkt bekend om haar directe service, kwaliteit en veiligheid.

Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten één van de grootste en meest toonaangevende verzekeraars van Nederland. Met deskundige medewerkers, goede producten en een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit is Nationale-Nederlanden al 165 jaar actief in verzekeren. Wat er ook gebeurt, Nationale-Nederlanden zet zich dagelijks in om de beste oplossingen te bieden voor haar klanten.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.nn.nl