Gemeente Barneveld


Wethouder Troost neemt rapport projectgroep Eenzaamheid in ontvangst

Tijdens de Seniorenmarkt op vrijdag 1 oktober in de Veluwehal heeft Adrie ten Brinke, voorzitter van de Seniorenraad Barneveld, aan wethouder Troost het eindverslag van de projectgroep Eenzaamheid overhandigt.

Het project Eenzaamheid is uitgevoerd onder regie van de Seniorenraad in samenwerking met de SWOB, de Vrijwilligers Centrale Barneveld, Indigo en de gemeente Barneveld. De seniorenmarkt met als thema "gezond onder worden" was een van de activiteiten die voortkomen uit het project. Actief blijven, blijven bewegen en investeren in sociale contacten zijn manieren om eenzaamheid tegen te gaan en gezonder oud te worden. Op de seniorenmarkt werden tal van activiteiten gepresenteerd onder het motto voor elk wat wils.

Een onderdeel van het project eenzaamheid was het 75+ huisbezoekproject. Sinds januari 2009 hebben 23 vrijwilligers bijna 1400 ouderen bezocht om het te informeren en om informatie bij hen te halen.

Het rapport besluit met conclusies en aanbevelingen waar gemeente en organisaties mee aan de slag kunnen. Een digitale versie van het rapport kunt hieronder downloaden.

* Project_Eenzaamheid_bij_ouderen_in_Barneveld.pdf (471,4 KB)

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl