Provincie Utrecht

Energiebesparing mogelijk in landelijk gebied

In het landelijk gebied liggen kansen op het gebied van energiebesparing, groene energie en klimaat. Tijdens een creatieve denksessie op donderdag 30 september werd over de mogelijkheden gesproken. Gedeputeerde Krol (Ruimtelijke ontwikkeling en Landelijk gebied) van de provincie Utrecht gaf de aftrap voor de sessie.

Deze bijeenkomst is de zesde in een serie van zeven, waarbij alle Programmabureaus die aan de lat staan voor de inrichting van het landelijk gebied aan de beurt komen. Doel van de sessie is om de thema's klimaat en energie op de agenda te zetten bij alle betrokken partijen.

Zonnepanelen
Tijdens de bijeenkomst werd met de partijen van het gebied Stad en Land Utrecht gesproken. Gezamenlijk is gebrainstormd over wat er deze periode nog mogelijk is en hoe klimaat en energie meer prioriteit kunnen krijgen. Een succesvol praktijkvoorbeeld zijn de zonnepanelen op de stallen in Eemland.

De bijeenkomsten zijn in opdracht van de provincie Utrecht georganiseerd en uitgevoerd door de Natuur- en Milieuorganisatie Utrecht (NMU).

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11