Gemeente Haren

Brandweer Haren in actie voor Terre des Hommes

Open dag brandweer 2 oktober

04/10/2010

Cheque brandweer Terre des Hommes De Brandweer Haren heeft onder haar medewerkers en vrijwilligers een inzamelingsactie gehouden ten bate van Terre des Hommes. Tijdens de Open Brandweerdag van het Harener korps, zaterdag 2 oktober, overhandigde korpscommandant Arie Smedinga een cheque ter waarde van EUR 280,50 aan Bernd de Nijs, voorzitter van Terre des Hommes Groningen, en aan Henk Boomker, voorzitter van Haren 850.

De brandweercommandant had de ruim dertig leden van het Hareners korps gevraagd allemaal EUR 8,50 in de kas te storten. De hoogte van het bedrag was ingegeven door het feit dat Haren dit jaar haar 850-jarig bestaan viert. "Iedereen heeft meegedaan, sommigen gaven meer", meldde Smedinga.

De gemeente Haren heeft in het kader van de festiviteiten een project van Terre des Hommes geadopteerd: de uitbreiding van een bijzondere school in Goa in West-India. Terre des Hommes-voorzitter De Nijs kon meedelen dat een eerste lokaal voor deze school inmiddels is gefinancierd en dat dankzij de acties in Haren er ook al een stevige aanzet voor een tweede lokaal is.

De Stuurgroep Haren hoopt gedurende dit jaar geld voor drie lokalen bij elkaar te sprokkelen. "We hebben nog verschillende acties op de rol staan", aldus Henk Boomker van de Stuurgroep Haren 850.

Foto-onderschrift:

Harener Brandweercommandant Arie Smedinga overhandigt de cheque aan Bernd de Nijs (links) van Terre des Hommes en Henk Boomker van de Stuurgroep Haren 850. Tijdens de Open Brandweerdag was onder meer deze oldtimer brandweerwagen te bewonderen. (foto: Peter Paul Luiken)