Rijksoverheid


Koninklijke onderscheiding voor Hans van Nieuwkerk

Nieuwsbericht | 04-10-2010

Op 4 oktober is Hans van Nieuwkerk geridderd in de orde van Oranje Nassau. De Koninklijke onderscheiding werd hem uitgereikt door staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (OCW) tijdens de opening van de tweede editie van de "6-Daagse van het Beroepsonderwijs". Van Nieuwkerk was en is een belangrijke motor achter de modernisering van het middelbaar beroepsonderwijs.

Van Bijsterveldt prees van Nieuwkerk in haar speech: "Deze man ademt MBO. Al meer dan twintig jaar zet hij zich met hart en ziel in voor het beroepsonderwijs. Op een leeftijd waarop veel van zijn leeftijdgenoten genieten van VUT of prepensioen, kondigt hij aan dat hij tot ver na zijn 65^e wil blijven werken. Met maar één doel: beroepsonderwijs van wereldklasse. Ik kan alleen maar zeggen: werk nog heel lang door Hans!"

Van Nieuwkerk verdiende eerder zijn sporen in adviesfuncties voor diverse ministeries en als bestuursvoorzitter van (voorlopers van) het ROC Mondriaan. Ook binnen de MBO Raad heeft hij als opinieleider zijn stempel op het MBO gedrukt. Tot slot heeft hij mede leiding gegeven aan de twee grootste operaties in het mbo de laatste jaren: de invoering van de nieuwe kwalificatiestructuur en het competentiegericht onderwijs in het mbo.

6-Daagse Beroepsonderwijs

De tweede editie van de 6-daagse Beroepsonderwijs staat dit jaar in het teken van "Veelzijdig mbo". Zes dagen lang vinden er door het hele land evenementen plaats voor (aankomend) studenten, docenten en professionals die in het teken staan van vakmanschap, ambacht en talent. De 6-daagse is daarmee een hommage aan het vakmanschap en laat zien hoe groot het belang van ambachtslieden voor de samenleving is. De aftrap vond vanochtend plaats tijdens Competent City, een groots waar professionals uit het beroepsonderwijs kennis en ervaring uitwisselen. Dit jaar staat het in het teken van de school als kennisonderneming.

Afzender


* Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap