Politie Amsterdam-Amstelland

Onbekende aan de deur? Let op voor wie u opent

Jaarlijks worden veel mensen slachtoffer van oplichters aan de deur. Met een smoes komen ze binnen waarna het slachtoffer wordt bestolen. De daders zien er vaak heel betrouwbaar uit en hun verhaal is erg geloofwaardig. Wat te doen als er een onbekende aan de deur komt? Op die vraag wordt antwoord gegeven tijdens infomiddagen op maandag 4 en dinsdag 5 oktober in Amsterdam Noord. Aan de hand van korte sketches laten acteurs zien hoe je gemakkelijk slachtoffer kan worden. Daarna spelen ze de scène nogmaals waarbij je ziet hoe eenvoudig het kan zijn om ongenode gasten buiten te houden.

Bewust maken van risico's
Dergelijke bijeenkomsten organiseert de politie al langer vanuit het programma Senioren en Veiligheid, want ook ouderen worden slachtoffer van deze babbeltrucs. Door het spelen van de scènes herkennen mensen de situatie. De politie wil dat iedereen zich bewust is van de mogelijke risico's bij onbekenden aan de deur. Doe daarom nooit zomaar open.

Data
De bijeenkomsten zijn maandagmiddag om 13.00 uur in woonzorgcentrum De Kimme aan de Beemsterstraat en dinsdagmiddag om 14.30 uur in buurtcentrum De Meeuw aan de Motorwal.


____________________