Gemeente Eindhoven

Lichtjesroute roept hulp in van basisschool
De Eindhovense basisschool `Online' gaat een nieuw ornament voor de Lichtjesroute ontwerpen. Op maandag 4 oktober roept de heer Tits Bongers van de Lichtjesroute de hulp in van de kinderen. Zij mogen een ornament gaan ontwerpen dat in tweevoud uitgevoerd zal worden. Eén van de twee ornamenten krijgt volgend jaar een plaatsje in de Lichtjesroute en de andere hangt in die periode aan de school zelf.

Op deze manier worden kinderen, hun ouders en de omgeving van de school betrokken bij de Lichtjesroute. Tijdens het project krijgen de kinderen les over de oorsprong van de Lichtjesroute; de oorlog en de bevrijding. Ook de historie en betekenis van licht voor Eindhoven komt daarin aan de orde. De kinderen bezoeken museum Kunstlicht in de Kunst en de Ontdekfabriek waar zij meer leren over licht, techniek en energiegebruik. In de werkplaats van de Lichtjesroute aan de Pastoriestraat gaan zij vervolgens meewerken aan de aan de bouw van hun eigen ornament.

Dit project is een proefproject waaraan dit jaar één basisschool deelneemt. Als de proef slaagt zal in de toekomst ieder jaar per stadsdeel een school uitgenodigd worden voor dit project. Het project is een initiatief van de gemeente Eindhoven en past in de activiteiten van Eindhoven City of Light.