Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 4 oktober 2010

KNAW beoordeelt Research Master Brain and Cognitive Sciences als excellent

Gepubliceerd op 4 oktober 2010
Master Brain and Cognitive Sciences (Fotocompilatie: Crasborn) Master Brain and Cognitive Sciences (Fotocompilatie: Crasborn)

De heraccreditatie voor de Research Master Brain and Cognitive Sciences is goedgekeurd tot mei 2017 met een zeer positieve beoordeling door de KNAW/ NVAO.

Excellent gerealiseerd niveau

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) beoordeelde de opleiding met een excellente beoordeling op het gerealiseerde eindniveau. De vier facetten: domeinspecifieke eisen, eisen wetenschappelijk onderwijs, de afstemming vormgeving en inhoud en de kwaliteit van het personeel kregen een goede beoordeling van de commissie.

Goede onderzoeksomgeving

De reviewcommissie van de KNAW vindt dat 'het programma is ingebed in een onderzoeksomgeving van hoog niveau en dat er sprake is van goede interactie tussen onderwijs en onderzoek'. Zij hadden een zeer hoge waardering voor het eindniveau van de studenten, 'die zich zeer ambitieus betonen; de scripties geven blijk van een zeer hoog niveau; docenten en management stralen excellentie uit'.

De commissie zegt ook dat 'het programma integratie bevordert tussen de verschillende perspectieven van de drie tracks van de opleiding: neuroscience, cognitive neuroscience en cognitive science'. Daarnaast heeft de commissie 'tot haar genoegen geconstateerd dat de opleiding een lerende organisatie is'.

Interdisciplinaire instituten

De Research Master Brain and Cognitive Sciences is een initiatief van het Cognitive Science Center Amsterdam, een interdisciplinair onderzoeksplatform binnen de Universiteit van Amsterdam en penvoerder van het onderzoekszwaartepunt Brain and Cognition. De organisatie van de opleiding wordt sinds 2004 gecoördineerd door het Instituut voor Interdisciplinaire Studies. Op dit moment heeft de opleiding 104 actieve studenten van overal ter wereld.

Bijlagen

Accreditatie rapport Research Master Brain and Cognitive Sciences

Verwijzingen

Website Cognitive Science Center Amsterdam: www.csca.nl Website Instituut voor Interdisciplinaire Studies: www.iis.uva.nl Bron: IIS
|