Gemeente Maastricht

Maastricht International Week 2010 stelt Euregionale samenwerking centraal

4 oktober 2010

De eerste twee weken van oktober staat Maastricht in het teken van Europa. De stad is gastheer van negen internationale evenementen en congressen. Het programma is gecentraliseerd rond het thema cultuur en ondernemen in de Euregio. Op vrijdag 1 oktober is de Maastricht International Week geopend met het congres Euregio~Taalregio bij de Hoge Hotelschool Maastricht.

Er is tijdens de International week aandacht voor onderwerpen als: duurzaamheid, economie, landschap, ondernemen, onderwijs, politiek en taal. De evenementen hebben stuk voor stuk een Euregionaal of internationaal karakter en bevorderen een internationale kennisuitwisseling. Door de negen evenementen onder één noemer te scharen zet de gemeente de Europese dimensie van Maastricht in de schijnwerpers.

Het programma Maastricht Europe van de gemeente Maastricht heeft als doel het behouden en vergroten van de naamsbekendheid van Maastricht als Europese en internationale stad. Door het stimuleren en organiseren van internationale symposia, congressen en evenementen wordt de economische structuur van de stad versterkt. Het levert directe en indirecte bestedingen op, en presenteert de stad als interessante vestigingsplaats.

De Maastricht International Week 2010 is gestart met een taalcongres waarbij bedrijfsleven, onderwijs en overheid discussiëren over cultuurverschillen en taalbarrières die ze tegenkomen bij grensoverschrijdend ondernemen in de Euregio. Dit congres is begonnen direct na de opening door wethouder Mieke Damsma. Prominent deelnemer aan het congres is Tweede Kamerlid Frans Timmermans.

Gedurende de twee weken vinden negen evenementen plaats. Naast het taalcongres worden een congres voor vakfotografen, verschillende debatten en netwerkactiviteiten, en het carrière-evenement Catch that Coach! georganiseerd. Tevens organiseren de Universiteit Maastricht en de International Service Desk een culturele introductie voor internationale kenniswerkers van de universiteit.

Voor het volledige programma en voor meer informatie kunt u kijken op de website van het programma Maastricht Europe: www.maastricht.eu.