Gemeente Castricum

Plannen voor woningbouw Oude Haarlemmerweg

GTP Vastgoedontwikkeling heeft plannen om op de locatie van de volkstuinen aan de Oude Haarlemmerweg in Castricum woningbouw te realiseren.

GTP Vastgoedontwikkeling heeft hiertoe een principeverzoek ingediend. Het ingediende plan voorziet in 25 woningen in diverse categorieën. De volkstuinen worden daarbij verplaatst naar de zuidzijde van de straat Castricummerwerf.

De locatie Oude Haarlemmerweg is opgenomen in het Masterplan Inbreidingen dat eind vorig jaar door de raad is vastgesteld.

Â

Burgemeester en wethouders hebben het principeverzoek beoordeeld en tijdens hun vergadering van 21 september besloten om dit verzoek verder in behandeling nemen. Dat wil nu niet zeggen dat het college instemt met de plannen. Een principeverzoek is nog geen formele bouwaanvraag; het gaat meer om een eerste globale toets naar de haalbaarheid onder meer in verband met het bestemmingsplan.

Verder is er een kwalitatief goed stedenbouwkundig plan nodig. Burgemeester en wethouders vinden dat het huidige door GTP vastgoedontwikkeling ingediende plan niet voldoende aansluit bij de omgeving en de bestaande visie Oude Haarlemmerweg. Bovendien gaat het Masterplan Inbreidingen uit van 10-12 woningen op deze locatie. De ontwikkelaar en de gemeente werken in overleg met een stedenbouwkundige aan een nieuwe stedenbouwkundige opzet.

Â

Zodra deze nieuwe stedenbouwkundige opzet gereed is, wordt een informatieavond voor omwonenden en belanghebbenden georganiseerd. Hun meningen tellen mee en deze kunnen ertoe leiden dat de stedenbouwkundige opzet wordt aangepast .