Universiteit Nyenrode

Persbericht

Nyenrode en ING REF intensiveren kennis over vastgoedfinanciering

Breukelen, 4 oktober 2010 - ING Real Estate Finance en het Nyenrode Real Estate Center van Nyenrode Business Universiteit gaan de kennis rond vastgoedfinanciering intensiveren. Zij werken daartoe samen in wetenschappelijk onderzoek, talentontwikkeling en onderwijs. Doel is om nieuwe en al aanwezige -maar te weinig zichtbare- wetenschappelijke kennis te verdiepen en te delen met de markt en de klanten in die markt. Zowel nationaal als internationaal.

ING Real Estate Finance en Nyenrode verrichten onderzoek naar de Nederlandse en internationale vastgoedfinancieringsmarkten (institutionele klanten) en zullen daarover researchrapporten publiceren. Hiervoor worden talentvolle medewerkers van ING Real Estate Finance ingezet. Nyenrode organiseert daarnaast elk jaar een aantal summercourses en klantevenementen voor ING Real Estate Finance. Deze vinden plaats op de campus van Nyenrode.

Peter Göbel, ING REF, en Leen Paape, Nyenrode School of Accountancy & Controlling, tekenen contract

Peter Göbel, algemeen directeur ING Real Estate Finance Nederland: `Wij vinden het belangrijk dat onze inzichten en praktijkervaringen rondom vastgoedfinanciering wetenschappelijk worden getest en dat de resultaten naar de praktijk van onze klanten worden vertaald. Nyenrode Business Universiteit en het Nyenrode Real Estate Center staan symbool voor de koppeling tussen ondernemerschap en wetenschap en zijn daarom voor ons een natuurlijke partner.'

Tom Berkhout, professor of Real Estate van Nyenrode Business Universiteit: `Het is een mooie uitdaging om met deze gerenommeerde partner de kennis en kunde rond vastgoedfinanciering te verdiepen en verder uit te dragen. Ik zie uit naar de samenwerking met de high potentials van ING Real Estate Finance en het verder verkennen van dit vakgebied.'

Leen Paape, Dean van de Nyenrode School of Accountancy en Controlling: `In deze samenwerking komt opnieuw tot uiting waar Nyenrode voor staat: voor en door het bedrijfsleven. Het voordeel hierbij is steeds dat wetenschappelijke kennis perfect te richten is op de praktijk en omgekeerd. Het levert veelal toegepaste kennis op die voor bedrijven en de academische wereld van onschatbare waarde zijn.'

Over Nyenrode Business Universiteit en het Nyenrode Real Estate Finance Center
Nyenrode Business universiteit bereidt jonge mensen met talent en ambitie voor op ondernemerschap in een internationale omgeving. Het biedt onder meer mastersopleidingen op het gebied van bedrijfskunde, rechten en accountancy. Nyenrode is in 1946 opgericht door en voor het bedrijfsleven en wil ook kennis- en ervaringscentrum voor managers en ondernemers zijn.

Nyenrode Real Estate Finance Center is een onafhankelijk academisch onderwijs- en onderzoekscentrum voor de vastgoedmarkt. Het richt zich vanuit een multidisciplinaire invalshoek ondermeer op financiële analyse en rapportage van vastgoedinvesteringen van ontwikkelaars, bouwers, beleggers, eigen gebruikers en beheerders van privaat en publiek vastgoed. Het wil op vijf terreinen binnen de vastgoedmarkt partners aan zich verbinden: beleggen, ontwikkelen, financieren, waarderen en financiële rapportage. ING Real Estate Finance is de exclusieve partner voor financieren.

Over ING Real Estate Finance
ING Real Estate Finance is een van de grootste commercieel vastgoedfinanciers met een portfolio van ruim 35 miljard Euro. Wij bedienen onze klanten vanuit kantoren in Europa, US, Azië en Australië. ING Real Estate Finance is onderdeel van ING Groep, een wereldwijd opererende financiële instelling van Nederlandse oorsprong, actief op het gebied van bankieren, vermogensbeheer, levensverzekeringen en pensioenvoorzieningen. ING heeft meer dan 85 miljoen particuliere, zakelijke en institutionele klanten in ruim 40 landen.

ING Real Estate Finance

EINDE BERICHT

Noot voor de redactie (