Gemeente Rheden

Bezuinigingen en Rhedense Keuze

Net als andere gemeenten moet onze gemeente fors bezuinigen. Wij krijgen jaarlijks 15% minder van het rijk (EUR 6 miljoen). Het totale bezuinigingsbedrag kan nog hoger worden. Voor onze gemeenschap heeft dit ingrijpende gevolgen.

Het vergt onderzoek, tijd en discussie om weloverwogen keuzes te maken. De opgave waar onze gemeente voor staat is niet gering. Wij willen dit als gemeentebestuur zorgvuldig doen en vragen uw hulp om de juiste keuzes te kunnen maken.

Hoe kunt u bijdragen?

Om te kunnen bepalen welke werkzaamheden we meer of minder gaan doen, willen we eerst weten hoe onze inwoners, ondernemers en organisaties denken over de toekomst van de gemeente. Welke gemeente willen wij zijn? En hoe ziet onze gemeente er dan na de bezuinigingen uit? Het is de bedoeling dat we dit najaar een kort en kernachtig profiel ontwikkelen. We noemen het 'De Rhedense Keuze'.

Graag nodigen wij u uit om ideeën aan te dragen. Dat gaan we als volgt doen.

Enquête en symposium

In oktober houdt een onderzoeksbureau in opdracht van de gemeente een enquête onder een groep inwoners. Deze groep is een afspiegeling van de gehele Rhedense bevolking. Dit onderzoek moet duidelijk maken welke gemeentelijke werkzaamheden inwoners belangrijk en minder belangrijk vinden. De uitkomst van de enquête gebruiken we voor een symposium, waar u uw ideeën kunt uitdragen.

Dit symposium vindt plaats in november. Wij maken de datum bekend via onze website www.rheden.nl en de gemeentepagina 'De Rhedenaar' in de Regiobode.

Uw inbreng betrekken we bij de afweging voor De Rhedense Keuze, die de gemeenteraad in januari 2011 vaststelt. En de De Rhedense Keuze is weer van belang om uiteindelijk de bezuinigingskeuzes te maken. De gemeenteraad neemt het definitieve besluit over de bezuinigingen voor de zomer van 2011.

Internetpolls en mini-enquêtes

In de tussentijd peilen wij ook nog via andere kanalen uw mening. Dit doen we door internetpolls op onze website te zetten. Voor degenen die niet over internet beschikken komen er mini-enquêtes via de gemeentepagina in de Regiobode. De agenda en andere informatie over dit proces vindt u www.rheden.nl.

Meer informatie?

Als u nog vragen heeft kunt u bellen met de gemeente tel. (026) 497 69 11. U kunt uw vragen ook per email aan de collegeleden stellen via rhedensekeuze@rheden.nl.

We rekenen graag op uw medewerking!

Politiek & Organisatie


* Komende vergaderingen

* Bestuurlijke nieuws

* Gemeenteraad

* College burgemeester en wethouders

* Gemeentelijke organisatie

* Begrotingen

* Raadscommissies

* Burgerinitiatief

* Onderzoek, publicaties en (jaar)verslagen
* Het gemeentearchief

* Vrouwen maken het verschil

* Bezuinigingen en Rhedense Keuze

DigiD

Mijn Gemeente

---

Uitgelicht

---

Gerelateerde informatie

Contact

Hoofdstraat 3

6994 AB De Steeg

T (026) 49 76 911

F (026) 49 76 518

gemeente@rheden.nl

Postbus 9110

6994 ZJ De Steeg

Routeplanner

Openingstijden en locaties

Belangrijke telefoonnummers
Home
headerfoto

Zoeken

Zoeken

Trefwoord

____________________
Zoek

Uitgebreid zoeken

Ondersteunende navigatie


* Home |

* Veelgestelde vragen |

* Sitemap |

*

*

*

---

Hoofdmenu

* Digitaal Loket

* Wonen & Leven

* Politiek & Organisatie

* Ondernemen

* Bezoeken

Grijs vlak rechts

---