Gemeente Castricum

Plan voor nieuwe zorgwoningen en appartementen aan Walstro

SIG, een organisatie voor ondersteuning van mensen met een beperking, heeft plannen om het bestaande gebouw aan de Walstro 3 in Castricum te slopen en te vervangen door nieuwbouw. SIG heeft hiervoor een eerste globaal schetsplan bij de gemeente ingediend.

Het plan bestaat uit sloop van het bestaande gebouw en nieuwbouw van 24 zorgwoningen voor mensen met een beperking. Daarbij wil SIG 12 koopappartementen bouwen, waarvan negen in de sociale categorie.

Â

Het plan gaat uit van een gebouw van drie bouwlagen voorzien van een plat dak met een bouwhoogte van circa tien meter. De omvang en capaciteit van het verzorgd wonen blijven nagenoegd gelijk. De twaalf appartementen zijn noodzakelijk voor de financiering van de nieuwbouw.

De volledige ontwikkeling vindt op eigen terrein plaats. Het omliggende park blijft dus volledig intact.

Â

Het schetsplan past in het Masterplan Inbreidingen dat eind vorig jaar door de raad is vastgesteld. Het bouwplan is geheel op eigen terrein gesitueerd, waardoor het omliggende park niet wordt aangetast.

Â

Burgemeester en wethouders hebben het schetsplan beoordeeld en tijdens hun vergadering van 21 september besloten dat SIG het nu nog zeer globale schetsplan eerst verder uitwerkt zodat het aan omwonenden kan worden gepresenteerd. Het college vraagt SIG vervolgens een informatiebijeenkomst te organiseren en het plan aan omwonenden voor te leggen. Naar aanleiding van de reacties tijdens deze bijeenkomst kan de grootte, situering en de vormgeving van het gebouw nog wijzigen. Ook het aantal appartementen en aan te leggen parkeerplaatsen staat nog niet vast.