Politie Drenthe

Maandag 4 oktober 2010

Provincie Drenthe , 04-10-2010

Bekeuringen voor te gladde banden

COEVORDEN De politie heeft zondagmiddag op de Poppenharelaan een 23-jarige automobilist uit Coevorden bekeurd. De man reed in een personenauto over de Poppenharelaan en werd ter controle aan de kant van de weg gezet. Tijdens de controle bleek dat de auto was voorzien van twee te gladde banden. De man was hier al een keer eerder voor gewaarschuwd en hij zou de banden vervangen. Tegen de man werd nu proces-verbaal opgemaakt voor het rijden met twee te gladde banden. Dezelfde avond zagen agenten de man wederom in de auto rijden en hij kreeg weer een bekeuring voor het rijden met twee te gladde banden.

Rijden onder invloed alcohol

NORG De politie heeft zondagavond op de Oosterduinen een 35-jarige automobilist uit Groningen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Agenten kwamen de automobilist tegen na een melding van een vechtpartij. De man werd aan de kant van de weg gezet en moest een blaastest ondergaan. Op basis van de uitslag werd de man aangehouden en hij werd overgebracht naar het politiebureau. Via de ademanalyse scoorde de man 855 ug/l. Proces-verbaal werd opgemaakt, het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 10 uren opgelegd.

EMMEN De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 65-jarige automobilist uit Zwartemeer op de Dordsestraat aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man werd aangehouden op basis van de uitslag van een blaastest. Op het politiebureau scoorde de man via een ademanalyse 660 ug/l. Proces-verbaal werd opgemaakt, het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uren opgelegd.

EMMEN De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 62-jarige vrouw uit Emmen op de Boermarkeweg aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De vrouw werd ter controle aan de kant van de weg gezet en zij moest een blaastest ondergaan. Op basis van de uitslag werd de vrouw aangehouden en zij werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Via de ademanalyse scoorde de vrouw 240 ug/l. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van een uur opgelegd.

Man aangehouden voor vernieling

DIEVER De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Gerritsstraat een 30-jarige man uit Diever aangehouden voor vernieling. De man was vanwege geluidsoverlast aangesproken door een buurtbewoner. Even later vernielde de verdachte een lamp van de buurtbewoner. De man aangehouden en hij werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten.

Verkeersongeval met letsel

RODEN Zondagmiddag is een 45-jarige motorrijder uit Tolbert gewond geraakt tijdens een verkeersongeval op de Raadhuisstraat. De motorrijder was in aanrijding gekomen met een 20-jarige automobilist uit Roden. De automobilist reed eventjes op een parkeerstrook naast de Raadhuisstraat en wilde vervolgens een parkeerplaats oprijden. Hij zag daarbij de motorrijder die hem van achteren naderde vanaf het Julianaplein over het hoofd. De motorrijder kwam na de aanrijding ten val en werd per ambulance ter controle naar het Martiniziekenhuis in Groningen gebracht.