Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



---

Waterwoningen Koningshof genomineerd

4 oktober 2010

De bewoners van alle Amsterdamse nieuwbouwprojecten die zijn opgeleverd tussen augustus 2008 en augustus 2009, ruim 4300 woningen, konden een rapportcijfer geven voor hun eigen woning, het wooncomplex en hun woonomgeving. Bewoners van de waterwoningen Koningshof in Zuidoost nomineerden hun woning.

Een jury van vijf bewoners heeft aan de hand van die beoordelingen een top tien samengesteld. Want dat is de opzet van de Amsterdamse Nieuwbouwprijs: de beste nieuwbouwwoning wordt niet geselecteerd door ingewijde deskundigen, maar door de bewoners zelf. Vervolgens kan iedereen via internet stemmen op zijn of haar favoriete woongebouw. Stemmen kan overigens tot donderdag 7 oktober tot 12.00 uur.

Op donderdag 7oktober wordt de winnaar van de Amsterdamse Nieuwbouwprijs bekend gemaakt in de Theaterfabriek in Amsterdam. Dit is ook meteen de aftrap van de woonbeurs De Grote Amsterdamse Housewarming.
Bekijk de 10 genomineerde nieuwbouwprojecten op www.nieuwbouwprijs.nl.

De Amsterdamse Nieuwbouwprijs is een initiatief van de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties (AFWC), het Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam (OGA), Het Parool, AT5, Bouwend Nederland, de organisatie van woningcorporaties Aedes en de Vereniging Eigen Huis.
---