Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


1200 bewoners op Gezondheidsmarkt Zuidoost

---

Meer dan 1200 bewoners op Gezondheidsmarkt Zuidoost

4 oktober 2010

Meer dan 1200 bewoners kwamen woensdag 29 september naar de Gezondheidsmarkt in het CEC-gebouw in Zuidoost. Iedereen kon vragen stellen en advies krijgen en alle aanwezigen maakten daar goed gebruik van. Vooral bij de gratis healthcheck liep het storm. Ook de kinderen waren enthousiast bezig met hun gezondheid, bijvoorbeeld bij het bakken van de fruitfrietjes.

Een van de vele bezoekers was Media. Zij is 63, woont in Reigersbos en heeft een moeder en zus met diabetes. Media is bezorgd dat zij het ook krijgt. Ze liet zich eerst uitgebreid voorlichten en deed daarna de risicotest. Dat viel tegen, ze is te zwaar, zit in de kwetsbare groep voor diabetes en sport niet. Maar gelukkig gaf de test aan dat ze geen diabetes heeft. Wel kreeg ze het advies om af te vallen en meer te bewegen. Media was opgelucht en neemt zich voor vaker te wandelen.

Gezondheid is het belangrijkste bezit van een mens. Als je een goede gezondheid hebt, denk je er niet vaak over na. Terwijl je veel kunt doen om gezond te blijven. Het project Kansrijk van stadsdeel Zuidoost organiseerde daarom deze gratis gezondheidsmarkt voor alle bewoners.

Op de markt waren 33 verschillende partijen aanwezig om allerlei onderwerpen met bewoners te bespreken. Over onder meer voeding en beweging, diabetes en huid- en haarproblemen was veel informatie aanwezig. Een speciaal aanbod op de markt was de gratis healthcheck. Door de enorme drukte kon helaas niet iedereen die dat wilde onderzocht worden.

De eet- en beweegbus had vóór het CEC-gebouw een programma waar veel mensen enthousiast aan meededen. Ook het mobiele Loket Zorg en Samenleven trok de aandacht, de medewerkers waren druk aan het uitleggen dat iedereen met vragen op het gebied van wonen, zorg en welzijn bij het Loket Zorg en Samenleven terecht kon.

Waarom aandacht voor gezondheid?
Stadsdeel Zuidoost en de partners van Kansrijk vinden het belangrijk dat iedereen zich bewust wordt van het belang van een goede gezondheid en hoe je zelf gezond kunt leven. Maar ook is het belangrijk dat iedereen de weg kan vinden in het grote aanbod op het gebied van gezondheid in Zuidoost.

Extra informatie
De onderstaande link is van een filmpje over de gezondheidsmarkt. Dit filmpje is gemaakt door de jongerenredactie van de website www.bijlmerenzo.nl.
http://www.youtube.com/watch?v=HQbQ4PH8ShY

---