SGP


Buslijn 112 (Huizen-Amersfoort) moet blijven

Het dreigende opheffen van deze lijn gaat ten koste van vele scholieren die vanuit Noord-Holland de scholengemeenschappen in Amersfoort bezoeken. SGP-kamerlid Dijkgraaf heeft de betreffende ministers hierover indringende vragen gesteld.

Schriftelijke vragen van het lid Dijkgraaf aan de ministers van V&W en OC&W over het verdwijnen van buslijn 112 en de consequenties daarvan voor vele scholieren


1. Heeft u kennis genomen van het bericht, dat buslijn 112 (Huizen-Amersfoort) dreigt te verdwijnen uit de OV-concessie Gooi- en Vechtstreek 2011-2019?


2. Hoe beoordeelt u het verdwijnen van deze lijn, die feitelijk de enige rechtstreekse verbinding is tussen Huizen (NH) en Amersfoort en waarvan veel scholieren van het voortgezet- en middelbaar onderwijs intensief gebruik maken?


3. Wat zijn de consequenties van het opheffen van deze lijn voor de reizigers, en in het bijzonder voor scholieren, vanuit het oogpunt van kosten, reistijd, verkeersveiligheid en dergelijke?


4. Wat zijn de achtergronden van het mogelijk verdwijnen van deze OV-lijn?


5. In hoeverre is hier sprake van een bestuurlijk verschil van mening tussen de provincies Noord-Holland en Utrecht omtrent de eindverantwoordelijkheid voor deze lijn? Bent u het ermee eens, dat een dergelijk bestuurlijk verschil van mening niet mag leiden tot het opheffen van een dergelijke buslijn?


6. Bent u bereid â mede gelet op het mogelijke verschil van mening tussen genoemde provincies â zich actief met deze kwestie in te laten en te bevorderen, dat deze buslijn niet wordt opgeheven?