Rijksoverheid


Datum 1 oktober 2010

Verzoek om toestemming UWV bij rondetafelgesprek
herbeoordelingsoperatie vanuit de WW gestarte zelfstandigen

Onze referentie
RUA/RB/2010/19388
Uw referentie
2010Z13596

Op 24 september 2010 heb ik de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid schriftelijk toestemming gegeven de heer Vreeman uit te nodigen voor het rondetafelgesprek over de uitvoering van de herzieningsoperatie van 7 oktober 2010.
In haar brief van 29 september 2010 geeft de commissie aan graag te spreken met degene binnen het UWV die inhoudelijk betrokken is bij de herzieningsoperatie. Zoals bekend is de heer Vreeman als onafhankelijk deskundige door UWV ingehuurd om herzieningsverzoeken volgens de door mij met de Kamer besproken criteria inhoudelijk te beoordelen. Het inhoudelijk oordeel van de heer Vreeman is bindend en wordt door de Raad van bestuur UWV opgevolgd.
Ten einde vragen van de commissie die betrekking hebben op de inrichting van het proces van de herzieningsoperatie adequaat van een antwoord te kunnen voorzien, verleen ik de commissie toestemming de projectleider herzieningsoperatie, de heer C. Dekker, uit te nodigen voor het rondetafelgesprek. Tot slot kunt u de heer D. Jongen als lid van de Raad van bestuur UWV en verantwoordelijk voor de gehele herzieningsoperatie uitnodigen.

De Minister van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid,
J.P.H. Donner