Senternovem

04-10-2010 |

Tweede tender subsidieprogramma Pieken in de Delta interessant voor Noord-Nederland

De tweede tender van de Subsidieregeling Pieken in de Delta (PID) opent 4 oktober en loopt tot en met 12 november 2010. In de regio Noord-Nederland kan PID-subsidie worden aangevraagd voor energieprojecten.

De PID-regeling stimuleert gebiedsspecifieke economische sterkten in zes Nederlandse gebieden. Alleen in het PID-programma voor Groningen, Friesland en Drenthe is (naast water en sensortechnologie) het onderwerp energie opgenomen. Decentrale overheden, (samenwerkingsverbanden van) bedrijven en onderzoeks- en onderwijsinstellingen in de drie noordelijke provincies kunnen dus subsidie aanvragen voor projecten op het gebied van energie die het ondernemers- en vestigingsklimaat versterken.

Twee tenders
Voor Noord-Nederland is in het kader van de PID-regeling in 2010 EUR 20 miljoen beschikbaar voor twee tenders. De tweede tender opent op 4 oktober en loopt op 12 november om 17.00 uur af. Het is nog niet bekend hoe hoog het subsidiebedrag voor Noord-Nederland van de tweede tender zal zijn.

Meer informatie
Op de website van NL Innovatie vindt u informatie over de PID-regeling, zoals de voorwaarden voor subsidieverstrekking en de manier van aanvragen.

Contact

U kunt ook contact opnemen met het programmasecretariaat Noord-Nederland van het ministerie van Economische Zaken in Groningen, tel. (050) 599 25 25.
Wijzigingsdatum |

04-10-2010