Gemeente Maassluis

Verzoek om medewerking voor ombouw Driemaashave

Het college van burgemeester en wethouder van de gemeente Maassluis heeft op 21 september 2010 besloten in principe medewerking te verlenen aan de ombouw van het verpleegcentrum- en reactiveringscentrum Driemaashave in Maassluis. Argos Zorggroep had hiervoor op 5 augustus jl. schriftelijk een verzoek ingediend bij de gemeente. Conform het Rijksbeleid moeten alle meerpersoonskamers worden vervangen door eenpersoonskamers. De achterliggende gedachte hierbij is het verhogen van de woon- en leefkwaliteit van intramurale instellingen. Daarnaast heeft Argos nog niet nader uitgewerkte ideeën voor het realiseren van een brasserie bij het verpleegcentrum.

Het college is van mening dat de ombouw en samenhangende modernisering van het centrum Driemaashave een zeer positieve ontwikkeling is voor zowel de huidige bewoners als de te realiseren woonservicezone in Maassluis-West. Een woonservicezone is namelijk een gewone wijk met relatief veel voorzieningen op het gebied van zorg en welzijn. Daarnaast zijn er in deze zone meer woningen die zijn aangepast en beter toegankelijk zijn voor senioren of mensen met een beperking.

Omwille van het veiligstellen van de verkregen Rijkssubsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verzocht Argos Zorggroep de gemeente Maassluis het project `ombouw Driemaashave' met voortvarendheid op te pakken. Bij de planvorming voor de gemeente staat het parkeren, de aansluiting op de hoofdgroenstructuur en de beeldkwaliteit centraal. Om te komen tot een haalbaar bouwplan sluit de gemeente een overeenkomst met Argos Zorggroep.

Het verpleegcentrum Driemaashave heeft de bestemming maatschappelijke doeleinden. De bebouwingsmogelijkheden zijn echter beperkt tot datgene wat er op dit moment aan bebouwing aanwezig is. Dit betekent dat het huidige bestemmingsplan dan moet worden gewijzigd. Zodra het bouwplan verder is uitgewerkt zal Argos Zorggroep een informatiebijeenkomst organiseren voor bewoners van het centrum, omwonenden en belangstellenden, voordat het bestemmingsplan formeel in procedure wordt gebracht.