Woningcorporatie Ymere

Start verkoop Singel- en Buitenhofwoningen Groenoord

4-10-2010

Voor de Leidse wijk Groenoord zijn nieuwe woningen in verkoop gebracht. De prijzen variëren tussen 248.000 en 342.000 von.

Het gaat om 25 Singelwoningen en 18 Buitenhofwoningen. De verkoop startte zaterdag 25 september tijdens de opening van het nieuwe Groenoord Informatiecentrum op het voormalig Groenoordhallen-terrein.

Projectdirecteur Saskia van den Bronk overhandigde namens Groenoord CV de verkoopbrochure aan eerste belangstellenden Rianne Meijer en Bas Dubbelaar uit Leiden.
Rianne Meijer: "We wonen nu midden in het centrum van Leiden in een te kleine woning. We willen groter wonen met een tuin en toch dichtbij de stad blijven".

Na de dag waren er 100 inschrijvingen en ruim 200 mensen bezochten het nieuwe informatiecentrum. Inschrijven kan tot en met 7 oktober 17:00 uur.

Afwisselende gevels
De Singel- en Buitenhofwoningen zijn eensgezinswoningen met kenmerken van de typisch Leidse architectuur met afwisselende gevels. De Buitenhofwoningen liggen een aan hofje en de Singelwoningen zijn gelegen aan water. Ze zijn ontworpen door architect Ton Mulleners van Mulleners + Mulleners architecten.

Vrijwel elke woning heeft een uniek ontwerp, lichte kamers en een tuin. De omgeving is groen waarbij de omringende straten klinkers bevatten van het oude Groenoordhallen-terrein. Er is momenteel weinig betaalbaar aanbod van dit type nieuwbouwwoningen dichtbij het centrum. Er zijn momenteel ook Waterwoningen in verkoop. De bouw hiervan start voor het einde van het jaar.

Plan Groenoord: koop, huur en bedrijvigheid in Leidse sfeer Groenoord zal de sfeer ademen van een echte Leidse stadsbuurt met een aanbod voor verschillende doelgroepen. Veel kenmerken uit de architectuur van het centrum van Leiden komen terug in de wijk, zoals grachten, hoge huizen, historisch ogende gevels en langwerpige ramen.

Er worden 500 woningen gerealiseerd zowel koop in diverse prijsklassen, als sociale huurwoningen. Tevens komen er kantoren, bedrijfsgebouwen en voorzieningen.

Meer informatie www.groenoord.info