Gemeente Zoetermeer

Zoetermeerse zorgorganisaties bundelen krachten in Meerpunt

Wil je kind niet slapen, eten of luisteren? Mag je van je ouders niet uitgaan? Hoe ga je als ouders en puber met elkaar om? Vanaf donderdag 30 september kunnen ouders en jongeren met al hun kleine én grote vragen over opvoeden en opgroeien terecht bij Meerpunt. Dit is een samenwerkingsverband van organisaties op gebied van jeugd en gezin in Zoetermeer.

Samen sterker
Ouders en jongeren hoeven niet langer na te denken waar ze precies moeten zijn met hun vragen over opvoeden en opgroeien in Zoetermeer. Ze kunnen rechtstreeks naar de website www.meerpunt.nl, bellen of langs gaan bij een van de inlooppunten. Meerpunt bundelt de kennis over het totale aanbod op het gebied van opvoeden en opgroeien in Zoetermeer. Dat allemaal om niet alleen de 'gewone' vragen over opvoeden en opgroeien te beantwoorden maar ook gezinnen met meervoudige problematiek te ondersteunen door één gezin, één plan. Vanzelfsprekend kunnen ook professionals terecht bij Meerpunt.

Bereikbaarheid
Op de website van Meerpunt, www.meerpunt.nl, kunnen ouders en jongeren altijd terecht. Op hun eigen deel van de website vinden ze antwoord op hun vragen. Het eerste Meerpunt inlooppunt is geopend in gezondheidscentrum Oosterheem. Later dit jaar volgen Meerpunt inlooppunten in Palenstein en Rokkeveen. Ouders, jongeren maar ook professionals kunnen Meerpunt elke werkdag bereiken van 8.30 - 12.00 uur. Ze kunnen ook bellen naar 079-331 0325. Medewerkers informatie en advies van Meerpunt beantwoorden de 'gewone' opvoedvragen, zonder dossiers aan te leggen. Bij complexere vragen verwijzen zij de vragensteller door naar de juiste hulpinstantie.

Meerpunt
De organisaties die samen Meerpunt vormen zijn: logo's deelnemende organisaties