Project Gemeente Westland

Televisieserie over opvoeden en opgroeien Van 0-23!op de WOS

Televisieserie over opvoeden en opgroeien Van 0-23!op de WOS

Publicatiedatum: 04-10-2010

Vanaf 4 oktober laat de WOS 6 portretten zien uit een televisieserie over opvoeden en opgroeien in de provincie Zuid-Holland. 1 ervan is het portret van Milou uit Wateringen over faalangst. De gemeente Westland maakt het uitzenden van deze serie in Westland mogelijk en geeft hiermee een eerste impuls aan het speerpunt 'Kansrijk opgroeien in Westland' uit het collegewerk programma.

Hoewel de opvoedvragen en problemen best pittig zijn behandelt presentatrice Jamaine van der Vegt ze op een toegankelijke manier. Jamaine van der Vegt gaat in iedere aflevering op stap met een kind of jongere en de ouders. "Ik vind het ontzettend knap van ze dat ze mij vertellen over de vragen en problemen die ze hebben bij het opvoeden en opgroeien. En wat ik nou zo leuk vind: ze hebben allemaal een bijzondere oplossing gevonden!"

Wethouder zorg en welzijn Marga de Goeij: "De tv-serie Van 0 tot 23! past in onze aanpak om gezinnen te bereiken die vragen hebben over opvoeden of problemen ondervinden. Kinderen in het Westland moeten kansrijk kunnen opgroeien. Daarom is het goed dat ouders én kinderen hulp vragen als ze het nodig hebben. Het Centrum voor Jeugd en Gezin Westland helpt ouders en kinderen daarbij op weg."

In 'Van 0 tot 23' komen alle stadia van de jeugd aan bod: van geboorte tot volwassenheid. Voor de een zal het een leuk en interessant programma zijn. Voor de ander geeft het een antwoord op opvoedvragen. Ook kan het leiden tot het inschakelen van hulp. Kijk voor meer informatie over de serie op: www.van0tot23.com. Op de website van de WOS (www.wos.nl) vindt u meer informatie over tijdstip van uitzending.

Centrum voor Jeugd en Gezin Westland:
Grenzen stellen, het vergroten van weerbaarheid, het afbouwen van borstvoeding, een kind dat niet meer naar school durft, seksuele voorlichting; Allemaal onderwerpen waar ouders vroeg of laat mee te maken kunnen krijgen. Zorgen delen kan vaak bij familie, school of andere ouders. Voor advies en hulp kan men terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin Westland (CJG). Hier bevindt zich de deskundigheid van jeugdgezondheidszorg, opvoedbureau en maatschappelijk werk inéén.

Centrum voor Jeugd en Gezin Westland
Telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 en 17:30 uur via 088-0549977
www.cjgwestland.nl