FNV KIEM

Thieme-bedrijven failliet verklaard

maandag 04 oktober 2010

Vrijdag 1 oktober is voor zes bedrijven van de Thieme GrafiMedia Groep surseance van betaling aangevraagd. Het gaat om de volgende bedrijven: Thieme Print 4U Apeldoorn B.V., Thieme Rotatie Zwolle B.V., Koninklijke De Swart B.V. in Den Haag, PlantijnCasparie Zwolle B.V., Media Business Press B.V. in Capelle aan de IJssel en Thieme MediaCenter Rotterdam B.V. Bij deze bedrijven werken ongeveer 900 mensen.

Faillissement
Op maandag 4 oktober is de surseance van betaling omgezet in een faillissement. De dienstverbanden zijn nog niet beëindigd en er kan nog doorgewerkt worden. Er vinden op dit moment gesprekken plaats met partijen die geïnteresseerd zijn in een mogelijke doorstart. FNV KIEM is hier nauw bij betrokken en doet er alles aan doen om zoveel mogelijk arbeidsplaatsen veilig te stellen. Op maandag 4 oktober bezoekt FNV KIEM de getroffen bedrijven.

Scenario's
Scenario 1: Er komt een doorstart. FNV KIEM zet in op maximale werkgelegenheid en behoud van arbeidsvoorwaarden. Scenario 2: Er komt geen doorstart en er volgt ontslag. FNV KIEM helpt haar leden bij het verkrijgen van een uitkering en de RFR-regeling is van toepassing.

De curator heeft toegezegd dat hij deze week alle betrokken vestigingen zal bezoeken om tekst en uitleg te geven. FNV KIEM is hier zoveel mogelijk bij aanwezig. Daarnaast doen wij een beroep op het UWV om zo snel mogelijk de salarissen over september uit te keren.

De ontwikkelingen volgen elkaar heel snel op. Houd daarom voor het laatste nieuws deze site in de gaten. Vragen? Neem dan contact op met FNV KIEM-bestuurder Anne Jan de Graaf via vakbondsadviseur@fnv-kiem.nl.