Politie Gelderland-Midden

Overval taxichauffeur: `slachtoffer' aangehouden
Publicatiedatum: 4-10-2010 13:46:04

ROZENDAAL/ARNHEM - In het onderzoek naar een gewapende overval op een taxichauffeur in Rozendaal, afgelopen zondag 19 september, heeft de recherche maandagochtend 4 oktober de chauffeur zelf aangehouden. De 26-jarige Arnhemmer wordt er van verdacht de overval in scène te hebben gezet.

De Arnhemmer meldde zich die zondag bij de politie nadat hij volgens zijn zeggen op een parkeerplaats langs de Schelmseweg in Rozendaal door twee klanten in zijn taxi gedwongen was te stoppen. Vervolgens zou hij door een van de twee verwond zijn met een steekwapen, waarna er geld werd buitgemaakt en de overvallers er vandoor gingen. Agenten hadden na de overval nog vergeefs naar de daders gezocht.

Bekend
Bij het rechercheonderzoek kwam de verdenking bij het slachtoffer zelf te liggen. De man wordt ervan verdacht de opbrengst van zijn werkgever te hebben verduisterd en heeft inmiddels bekend. Ook heeft hij bekend een valse aangifte te hebben gedaan. Intussen werkt de recherche onverminderd door aan de onderzoeken naar drie andere gewapende overvallen op taxichauffeurs.
(104815)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden wegens bedreiging

Publicatiedatum: 4-10-2010 13:45:28

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft in de nacht van zondag 3 op maandag 4 oktober op de Westervoortsedijk een 30-jarige man uit die stad aangehouden wegens bedreiging. De man zou eerder elders in de stad een zakelijk conflict gekregen hebben met een 30-jarige vrouw uit Giesbeek. Toen het conflict uit de hand dreigde te lopen sloeg de vrouw samen met een vriend in een auto op de vlucht. De Arnhemmer zou daarop de achtervolging hebben ingezet en hen klem hebben gereden ter hoogte van de Stevinweg. Daarbij zou hij gedreigd hebben hen dood te schieten. Op dat moment passeerden toevallig surveillerende agenten die de Arnhemmer inrekenden. De Arnhemmer bleek bovendien onder invloed van alcohol te hebben gereden. Bij een ademonderzoek werd een promillage gemeten van 0,76 (ongeveer anderhalf keer zoveel als is toegestaan). (110647)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man opgepakt na mishandeling steward

Publicatiedatum: 4-10-2010 13:44:53

ARNHEM - In het stadion Gelredome in Arnhem heeft de politie een 21-jarige man uit Genemuiden opgepakt wegens mishandeling. De man had zich tijdens een bezoek aan een concert in Gelredome kennelijk misdragen. Ook zou hij zich hebben schuldig gemaakt aan wildplassen. Toen een steward hem daarover aansprak en hem sommeerde het terrein te verlaten zou de Genemuidenaar hem tot twee keer toe in het gezicht hebben geslagen. Beveiligers grepen de man vast en droegen hem aan de politie over. De steward raakte bij het voorval lichtgewond. (110643)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wezeper aangehouden na vernielingen

Publicatiedatum: 4-10-2010 13:44:17

ARNHEM - Op de Eldensedijk in Arnhem heeft de politie in de nacht van zondag 3 op maandag 4 oktober een 25-jarige man uit Wezep aangehouden wegens vernielingen. Beveiligers zagen rond half twaalf hoe de Wezeper, deel uit makend van een groep, op het parkeerterrein bij Gelredome tegen een hek trapte dat vervolgens tegen een geparkeerde auto aan viel. De Wezeper was intussen weggelopen richting Eldensedijk maar kon op aanwijzen van de beveiligers worden aangehouden. De man verklaarde uit boosheid te hebben gehandeld omdat hij wegens wangedrag Gelredome was uitgezet en daardoor een concert niet had kunnen uit zien. (110640)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden na huiselijk geweld en belediging
Publicatiedatum: 4-10-2010 13:43:33

ARNHEM - In een huis in de Arnhemse wijk Het Broek heeft de politie in de vroege ochtenduren van maandag 4 oktober de 35-jarige bewoner aangehouden wegens huiselijk geweld. Buurtbewoners waarschuwden rond kwart voor acht de politie toen ze ruzie hoorden vanuit de woning van de Arnhemmer. Daar aangekomen troffen agenten buiten voor de deur een 24-jarige vrouw aan die vertelde ruzie te hebben gehad met haar vriend. Ook zou er nog een kind binnen zijn. De vrouw bleek enkele oppervlakkige verwondingen in haar gezicht te hebben. Nadat agenten hadden aangebeld stelde de Arnhemmer zich agressief naar de agenten op en schold ze uit. Daarop werd de man aangehouden. (110686)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rhedenaar aangehouden na ongeval op A348

Publicatiedatum: 4-10-2010 13:43:05

RHEDEN - De politie heeft zondagmiddag 3 oktober op de A348 bij Rheden een 39-jarige automobilist uit die plaats aangehouden nadat hij betrokken was geraakt bij een ongeval. De man wordt onder meer verdacht van rijden onder invloed en gevaarlijk rijgedrag. Omstreeks kwart voor vijf botste de Rhedenaar tegen de vangrail tijdens een inhaalmanoeuvre waardoor zijn wagen een wiel verloor en zwaar beschadigd op de linkerrijbaan tot stilstand kwam. Door de aanrijding raakte verder niemand gewond. Gewaarschuwde agenten roken alcohol bij de Rhedenaar en nemen hem mee voor een ademonderzoek. Daarbij werd een promillage gemeten van iets meer dan de limiet van 0,51. Tegen de Rhedenaar is proces-verbaal opgemaakt.
(110556)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Dronken bromfietsster rijbewijs kwijt na val

Publicatiedatum: 4-10-2010 13:42:33

ARNHEM - Een 40-jarige bromfietsster uit Arnhem is zondagavond 3 oktober haar rijbewijs kwijt geraakt nadat ze met haar brommer onderuit was gegaan op de John Frostbrug in haar woonplaats. Agenten troffen de Arnhemse rond kwart over zes aan na een melding van een ongeval. Bij de Arnhemse werd later een alcoholpromillage gemeten van 2,61. Dat is ruim vijf keer zoveel als is toegestaan. De Arnhemse was bij de val ongedeerd gebleven.
(110560)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vermiste vrouw in slaap gevallen

Publicatiedatum: 4-10-2010 13:41:46

ARNHEM - De politie in Arnhem is in de nacht van zondag 3 op maandag 4 oktober enige tijd in de weer geweest met een vermist gewaande vrouw die, naar later bleek, in slaap was gevallen. De vrouw, een 36-jarige Belgische, was naar het concert van Guns 'n Roses geweest en na enige tijd niet lekker geworden waarna ze naar het toilet ging. Rond kwart voor twee meldden een vriend en familie zich ongerust bij de politie omdat ze al sinds kwart over elf niet meer gezien was en haar mobiele telefoon niet beantwoordde. Na enige tijd meldde de vrouw zich en vertelde naar buiten te zijn gegaan waarna ze achter het stadion kennelijk in slaap was gevallen. Toen ze tegen half vier die nacht wakker werd zag ze de vele gemiste oproepen. Met hulp van agenten werd de vrouw weer herenigd met haar vriend en familie. (110656)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 4-10-2010 13:40:59

ARNHEM - De politie heeft tijdens de koopzondag in Arnhem vijf verdachten aangehouden na winkeldiefstallen. Winkeldieven in Arnhem betalen, naast een eventuele boete of andere strafmaatregel, een schadevergoeding voor de overlast die zij winkeliers bezorgen. Het Regionaal Platform Criminaliteitsheersing (RPC) Gelderland-Midden is sinds 1 juni 2009 met het project `Winkeldief dubbel gepakt' gestart.

Bij een winkel aan het Gele Rijdersplein werden een 20-jarige vrouw en een 21-jarige man, beiden uit Arnhem, aangehouden nadat ze betrapt waren op diefstal. Volgens beveiligers was het stel er vandoor gegaan met een paar schoenen. Nadat de politie erbij gehaald werd gedroeg de man zich recalcitrant. Toen hem de wacht aangezegd werd vond de vrouw het nodig de agenten uit te schelden. Beiden zijn aangehouden en na verhoor weer vrijgelaten, in afwachting ven een beslissing van justitie.
Twee Arnhemmers van beiden 27 jaar werden aangehouden nadat ze bij een warenhuis aan de Ketelstraat zouden hebben gestolen. Beveiligers droegen het duo aan de politie over omdat ze een pet zouden hebben gestolen. Een van beiden bekende de diefstal, de ander bleek van niets te weten.
Bij een warenhuis aan het Johnny van Doornplein liep een 21-jarige Arnhemse tegen de lamp nadat ze er met een broek vandoor was gegaan. (110546 / 110550 / 110516)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---