Senternovem

04-10-2010 |

Meer mogelijkheden voor MKBs om in internationaal verband te innoveren

De Europese Commissie en de Lidstaten willen dat er meer MKBs deelnemen aan het Europese Kaderprogramma voor Onderzoek en Technologische Ontwikkeling (KP7). Reden is dat vooral MKBs er voor kunnen zorgen dat onderzoeksresultaten ook echt op de markt gezet worden.

Er worden verschillende maatregelen getroffen om de deelname aantrekkelijker te maken voor MKBs:

* de regels voor deelname en de administratie worden eenvoudiger gemaakt

* MKBs die over eigen researchcapaciteit beschikken hebben meer mogelijkheden voor deelname aan calls voor thema's in het onderdeel Cooperation van KP7. Er zijn calls gepubliceerd die beter aansluiten op de behoeften van MKBs, en deelname van MKBs wordt daar ook vereist

* wanneer het thema niet aansluit, kunnen MKBs met eigen researchcapaciteit gebruik maken van het programma Eurostars. Hier kan het onderwerp voor de internationale samenwerking vrij gekozen worden. De deelnemers worden betaald uit de nationale programma's met een toeslag vanuit de Europese Commissie.
* MKBs die voor de gewenste innovatie research moeten inkopen van onderzoeksorganisaties kunnen gebruik maken van het generieke MKB-programma in het onderdeel Capacities van KP7 (de voormalige CRAFT en Collective programma's). Ook hier kan het onderwerp vrij gekozen worden. De MKBs trekken het project en worden eigenaar van de resultaten. De uitbestede research wordt betaald door de Commissie.

* Nieuw is een pilot-call voor een vervolgfase met demonstratie-activiteiten voor succesvolle researchprojecten uit het MKB-programma.

Meer informatie
Voor informatie over de thema's in KP7 Cooperation en het generieke MKB-programma kunt u contact opnemen met de adviseurs van EG-Liaison op 088-602 52 50.
Voor meer informatie over Eurostars kunt u contct opnemen met de adviseurs van Eureka op 088 602 54 10.
Wijzigingsdatum |

04-10-2010