RTL Group

Beauty's omringd door bloederige karkassen in 'Benelux Next Topmodel'

Er zijn nog negen mooie meiden in de race om de titel Benelux Next Topmodel. In de vierde aflevering krijgen de modellen in spé het zwaar te verduren. Zo komen ze terecht in een wel heel macabere omgeving: een slachthuis. Temidden van bloederige karkassen mogen ze, gekleed in haute couture, hun beste pose laten zien voor topfotograaf Carli Hermes. De meiden hebben het niet makkelijk en komen af en toe in conflict met zichzelf.

Aflevering vier heeft nog meer in petto voor de mooie dames. Na een les ochtendgymnastiek is het tijd voor hersengymnastiek. De mooie meiden moeten een lezing voor een jury houden van drie minuten over een maatschappelijk onderwerp. Moslima Aïsha verrast het publiek met haar betoog over het homohuwelijk. Ze weet zelfs gastjurylid Gordon tot tranen toe te ontroeren. Maar niet iedereen brengt het er goed vanaf. Zo vertelt een model over de tsunami die in Haïti plaatsvond en sommige andere meisjes komen zelfs helemaal niet meer uit hun woorden.

Aan bewijsdrang, ambitie, haat en nijd, tranen en blijdschap ook in deze aflevering van Benelux Next Topmodel geen gebrek. Wie van de negen modellen moet de mansion verlaten en wie gaat door in de strijd naar de felbegeerde titel van Benelux Next Topmodel?

Uitzending RTL 5: Benelux Next Top Model: elke maandag tussen 20.30 en 21.30 uur.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie RTL Nederland: Karin Bouwknegt via tel. 035
-671 8598, karin.bouwknegt@rlt.nl.