RTL Group

Succesvolle themazender RTL Lounge zender van de maand bij UPC

RTL Lounge, het themakanaal van RTL bestaat zaterdag 2 oktober één jaar. Het digitale station kijkt terug op een uiterst succesvol jaar met tot 1,3 miljoen unieke kijkers per maand (doelgroep 6+) en regelmatig een toppositie in de ranking van digitale kanalen.

In het kader van dit jubileum en het behaalde succes is RTL Lounge in oktober zender van de maand bij kabelaar UPC. Dit houdt in dat alle digitale UPC-abonnees gedurende deze maand RTL Lounge kunnen ontvangen via kanaal 13. Normaal gesproken is de zender enkel te ontvangen voor UPC-abonnees met het zenderpakket Digitale TV Royaal.

Bovendien is RTL Lounge sinds 1 september ook te ontvangen door abonnees met een Pluspakket van kabelaar Delta. De mooie resultaten van de zender leiden dus ook tot een stijgende penetratiegraad in de markt van digitale televisie.

RTL Lounge brengt 24 uur per dag en 7 dagen per week de beste binnenlandse en buitenlandse programmas op het gebied van drama en lifestyle. Ook is de meest succesvolle soap van Nederland, GTST, elke werkdag als eerste bij RTL Lounge te zien. De aflevering die pas s avonds bij RTL 4 uitgezonden wordt, staat om half elf s ochtends al bij RTL Lounge geprogrammeerd. Andere programmas die in oktober bij de zender van de maand te zien zijn, zijn Voetbalvrouwen, Laguna Beach, Project Catwalk en Jamies School Dinners.

Behalve op het vlak van digitale televisie wordt RTL Lounge ook steeds groter op het gebied van radio, online en events. Zo is de radiozender RTL Lounge Radio (o.a. te beluisteren via www.rtlloungeradio.nl en www.nederland.fm) de afgelopen maanden in een geheel nieuw jasje gestoken. Dit uit zich in een vernieuwde, frisse playlist die nog meer op de RTL Lounge-doelgroep is afgestemd en de nieuwe slogan Pop, Soul, Jazzy.

Ook is RTL Lounge regelmatig mediapartner van diverse exclusieve en grote events zoals de Amsterdam International Fashion Week en de adidas Ladiesrun in Rotterdam.

RTL Lounge is te ontvangen door abonnees van UPC met Digitale TV Royaal (kanaal 27), door Ziggo-klanten met een Film & Entertainment pakket of een Digitaal Totaal pakket (kanaal 150), bij Caiway voor abonnees met een Delight pakket of de bundel Complete (kanaal 132) en bij Delta-klanten met een Pluspakket (kanaal 367).

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Bouwknegt, tel: 035 - 6718598, karin.bouwknegt@rtl.nl.