Gemeente Amsterdam stadsdeel West


West: bezuinigingen, maar ook middelen voor nieuw beleid

Limburg Stirumplein

---

Eerste begroting stadsdeel West: bezuinigingen, maar ook middelen voor nieuw beleid

4 oktober 2010
Het dagelijks bestuur van stadsdeel West heeft de eerste begroting van het nieuwe stadsdeel West aangeboden aan de deelraad. Ondanks de bezuinigingsopgave, worden er ook middelen vrijgemaakt voor nieuw beleid.

Bezuinigen

Stadsdeel West staat voor een grote bezuinigingsoperatie. Als gevolg van de economische crisis en bezuinigingen bij het rijk gaan de inkomsten omlaag. Met de bezuinigingen wordt in deze begroting voor 2011 een begin gemaakt. Het doel is om de begroting in 2014 sluitend te hebben. Bij de bezuinigingen maakt stadsdeel West weldoordachte keuzes. Er wordt niet gewerkt met de kaasschaaf.

In 2011 bezuinigt het stadsdeel onder meer door de eigen organisatie slimmer en goedkoper te laten werken, meer onderhoud aan wegen te betalen uit het parkeerfonds, efficiëntie bij sport en recreatie, vastgoeden efficiëntie bij partners binnen het onderwijs en welzijn.

Vrijmaken middelen voor nieuw beleid

Ondanks de bezuinigingsopgave maakt stadsdeel West ook middelen vrij voor nieuw beleid. Richtinggevend hiervoor zijn de prioriteiten uit het coalitieakkoord "West maakt het verschil".

Portefeuillehouder financiën Godfried Lambriex: "West staat behalve voor bezuinigingen ook voor grote maatschappelijke opgaven. Vaak kunnen we met hetzelfde geld meer resultaat boeken door slimmer en efficiënter te werken. Soms is echt meer geld nodig. Zo zullen we onder andere extra geld vrijmaken voor: veiligheid, buurtgericht werken, armoedepreventie en economie".

Vaststelling begroting door deelraad

De deelraad van stadsdeel West behandelt de begroting in november tijdens de Politieke Avonden. De eerste besprekingen zijn op dinsdag 2 november. De deelraad stelt de begroting uiteindelijk vast op dinsdag 30 november.

Bekijk hier

Begroting stadsdeel West

---