Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

4 oktober 2010

---

Omgaan met (hang)jongeren

4 oktober 2010

Iedereen kent het wel: een groepje jongeren op straat gedraagt zich onhandig of zelfs onbeschoft. Ze geven een grote mond als je ze ergens op aanspreekt. Deze houding bij jongeren noemen we ook wel straatcultuur. Voor u als buurtbewoners heel onplezierig en soms voelt het zelfs bedreigend.

Op de cursus `Omgaan met jongeren, daar word je wijzer van!' leert u zelfverzekerd en daadkrachtig omgaan met jongeren op straat. We geven antwoord op vragen als: Hoe zit een straatcultuur in elkaar? Hoe spreek je op een kalme en assertieve manier jongeren aan?

Bewoners maken de buurt

Dat klinkt natuurlijk prachtig, alleen moet je het nog wel met elkaar waar maken. Maar soms ontstaat een situatie op straat waar bewoners zich niet prettig bij voelen. Bovendien weten ze niet hoe ze daarmee om moeten gaan. Dan wordt het tijd dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. Dat vraagt om inzet en actie, niet alleen van de jongeren, maar ook van de overige buurtbewoners.

Voor wie?

De cursus is opgezet voor buurtbewoners die merken dat zij zich ongemakkelijk voelen in de buurt van jongeren en niet weten hoe zij daar mee kunnen omgaan. Zij durven de jongeren niet aan te spreken op hun gedrag. Als u als bewoner op een vanzelfsprekende manier contact wil maken met jongeren en af wil van het gevoel dat u zelf niets kunt doen, dan is deze cursus voor u! In de cursus gaan we in op de verschillen en

overeenkomsten van elkaars leefcultuur. Met behulp van een acteur spelen wij reële situaties van de straat na en leren wij u op welke wijze u effectief jongeren kunt aanspreken. Het resultaat voor u als deelnemer is dat u zich veelal niet alleen zekerder voelt, maar ook wijzer!

hangjongeren

Cursus voor bewoners uit de Wildeman- en Blomwijckerbuurt

Datum maandag 4 oktober 2010
Tijd 19.30 uur
Locatie Buurtentree Garage Notweg
Kosten gratis
Cursusmateriaal gratis
Aanmelden verplicht

Aanmelden en informatie

Voor vragen, informatie of om u aan te melden voor de cursus kunt u terecht bij

* Sietske Gramsma,
projectleider Wijkaanpak Wildeman- en Blomwijckerbuurt
* telefoonnummer: 020 253 8209

* e-mail: s.gramsma@nieuwwest.amsterdam.nl.

Cursus voor Bewoners uit het Zuidwest Kwadrant

Datum woensdag 6 oktober 2010
Tijd 19.30 uur
Locatie multifunctioneel centrum De Serre,
Pieter Calandlaan 258A
Kosten gratis
Cursusmateriaal gratis
Aanmelden verplicht

Aanmelden en informatie

Voor vragen, informatie of om u aan te melden voor de cursus kunt u terecht bij

* Germaine van Haard, sociaal beheerder Zuidwest Kwadrant
* telefoonnummer: 020 253 8711,

* e-mail: g.van.haard@nieuwwest.amsterdam.nl.
---