Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 04-10-2010

Politie onderzoekt overval

ETTEN-LEUR: Vanmiddag is een overval gepleegd op een kapsalon aan het Torenpad. Een nog onbekende overvaller drong de zaak binnen en bedreigde de kapster met een mes.

Er waren op dat moment geen klanten in de zaak. De dader heeft een nog onbekend geldbedrag buit gemaakt en is gevlucht in de richting van de Nobelaar. Het signalement van de overvaller luidt, blank, circa 20-25 jaar en circa 1.60 meter lang. Hij droeg een groene legerbroek. De politie heeft een uitgebreid (buurt) onderzoek ingesteld. Van het slachtoffer wordt een aangifte opgenomen.

Politie zoekt belager Bredase (20)

BREDA: Een 20-jarige Bredase is vanmorgen omstreeks 06.45 uur terwijl zij op een bankje bij de halte aan de Bontekoestraat, tussen de Roggeveenstraat en de Hudsonstraat op de bus wachtte, door een nog onbekende man met een mes belaagd.

Het slachtoffer verklaart dat de dader naast haar op het bankje ging zitten. Hij greep haar bij vast en riep tegen haar dat ze mee moest komen. Hij had in zijn rechterhand een mes vast, waarmee hij dreigde. Hij dwong haar op te staan en met hem mee te lopen. Toen ze de straat waren overgestoken, kwam er een auto langs rijden. Het slachtoffer werd daarop door haar belager los gelaten die weg vluchtte in de richting van de Spitsbergenstraat. De jonge vrouw wenkte een voorbij rijdende auto. De bestuurder stopte en heeft het geschrokken slachtoffer opgevangen.

Het slachtoffer verklaart dat ze terwijl ze vanuit haar woning naar de bushalte liep, enkele mensen is tegen gekomen. Ook passeerden terwijl zij op het bankje zat, diverse auto's waaronder een witkleurig busje met belettering aan de zijkant. De aangeefster schat de dader op circa 25 jaar oud, circa 1.80 lang. Hij droeg een dik soort donsjack met capuchon. De politie is nog op zoek naar getuigen, zij kunnen contact op nemen met 0900-8844.

Getuigen wijzen stenengooier(14) aan

ETTEN-LEUR: De politie heeft zondagavond omstreeks 19.00 uur op aanwijzing van getuigen op de Geerkade een 14-jarige jongen uit Etten-Leur aangehouden die kiezelstenen in de richting van een 48-jarige vrouw en haar hond zou hebben gegooid.

Het slachtoffer verklaarde dat ze haar hond uitliet toen ze op de kop van de Haven een groepje jongeren zag staan. Ze zag dat er door de jongens kiezelstenen naar de verkeersborden werden gegooid. Op een gegeven moment hoorde ze iets naast haar hond op de grond vallen. Het bleek om een kiezelsteen te gaan. Haar hond schrok daar erg van. Vervolgens hoorde ze een steen langs haar rechteroor suizen. Ze besloot de jongen s aan te spreken waarvan er één naar haar riep met de vraag of ze nu een groep ging halen om hen in elkaar te slaan. De agenten die ter plaatse gingen, spraken diverse getuigen. Onder hen waren ook mensen die foto's hadden gemaakt van de daders. Met deze informatie werd één van de jongens uit de groep die daar nog stond aangehouden. Het ging om een 14-jarige knul. Een tweede jongen die stenen gegooid zou hebben, was al verdwenen. De aangehouden jongen gaf toe met stenen gegooid zou hebben, zijn vader heeft toegestemd in een eventuele HALT procedure. De andere knul wordt nog aangehouden. Vrijdagavond werd op dezelfde plek op aanwijzing van een buurtbewoner ook al een aanhouding verricht. Toen werd een 18-jarige knul gearresteerd die een 54-jarige man klappen zou hebben gegeven.

Dronken snorfietser (57) valt in slaap

BREDA: De politie heeft zondagmiddag op de Hartelweg een 57-jarige Bredanaar aangehouden ter zake het rijden onder invloed.

De verdachte was met zijn snorfiets spontaan omgevallen en daarna in slaap gevallen. De oorzaak van zijn gedrag bleek te wijten te zijn aan overmatig alcoholgebruik. Na drie pogingen blies hij 1085 ugl, bijna vijf keer het toegestane maximum. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij bleek de afgelopen vijf jaar al vier keer eerder te zijn aangehouden, met percentages tussen de 860 en 1110 ugl. Hij verklaarde een fles wijn te hebben gedronken en de snorfiets van zijn hospita ongevraagd te hebben meegenomen.

Politie onderzoekt mishandeling verkeersregelaar (21)

BREDA: De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 21-jarige verkeersregelaar tijdens de Singelloop.

Het slachtoffer was zondagmiddag in verband met de Singelloop door de organisatie ingedeeld op de kruising Mauritsstraat / Mauritssingel. Hij was door zijn oranje fluorescerende hesje als zodanig herkenbaar. Rond 14.40 uur kwam er een man op hem afgelopen die aan hem vroeg waarom zijn vrouw er niet doorgelaten was. De verkeersregelaar antwoordde daarop dat hij niemand door de afzetting mocht laten. Hierop begon de man te schelden. Ook gaf hij de vrijwilliger een vuistslag in het gezicht. De verkeersregelaar draaide zich om, om verdere klappen te voorkomen. De dader maakte daar gebruik van door weg te lopen. Het zou gaan circa 25-jarige blanke man, met kort zwart stekelhaar. Het slachtoffer liep een bloedneus op en klaagde over zwaar aanvoelende hoofdpijn. Hij heeft aangifte gedaan. Getuigen van deze mishandeling, worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 04-10-2010 14:32 | © Regio Midden en West Brabant |